Bu okullarda yapılan bir ankette, öğrenciler Urfi Çetinkaya'yı 'Uyuşturucunun babası' olarak tanımladı. Veliler okul isimlerinin değiştirilmesini istiyor.

Matador", "Demirkapı" ve "Son Tango" adlı uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme gelen Urfi Çetinkaya'nın yaptırdığı okullarda çocukları okuyan veliler rahatsız. "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 24 yıl hapis cezası alan Çetinkaya, yakalanmadan önce İstanbul'da 2'si lise, 6'sı ilköğretim olmak üzere 8 okul ve bir sağlık ocağı yaptırmıştı. Okullara oğlu Örfi Çetinkaya'nın ismini vermişti. Yakalandıktan sonra açılan davaya dayanarak önce okulların isimleri kaldırılmıştı. Ancak yaptırdığı okullardan oğlunun adının çıkarılmasına itiraz eden Urfi Çetinkaya'yı mahkeme haklı buldu ve okul isimleri iade edildi.

ÖĞRENCİLER TANIYOR

Ancak, Örfi Çetinkaya adını taşıyan okulların öğrenciler, velileri ve öğretmenler bu durumdan şikâyetçi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 3 bin öğrenci mevcutlu Esenler Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu'nda, Urfi Çetinkaya'yla ilgili öğrencilerin bilgi düzeyini araştırdı. 'Urfi Çetinkaya'yı tanıyor musunuz' sorusuna öğrenci ve veliler çarpıcı cevaplar verdi. Öğrencilerin tamamı Çetinkaya'yı tanıdığını belirtirken onun için "Uyuşturucunun babası" ifadesini kullandı.

HERKES RAHATSIZ

Öğrenci ve velilerle ayrı ayrı görüşen Yeşilay Cemiyeti Eğitim Sorumlusu Arif Çifçi, gerek öğrenciler gerekse velilerin okulun kimin tarafından yaptırıldığını çok iyi bildiğini kaydetti. Öğrenci ve velilerin yanı sıra öğretmenlerin de okul isminin değiştirilmesini istediklerini söyleyen Çifçi, "Herkes bu isimden rahatsız. Değiştirilmesini istiyor. Öğrencilere kim bu Urfi Çetinkaya diye sorduğumda, 'Herkes tanıyor. Siz tanımıyor musunuz? Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu, uyuşturucunun babası' yanıtlarını verdi" açıklamasında bulundu.

ÇOK KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı, eğitimle alkol, sigara ve uyuşturucunun yan yana anılmasının son derece sakıncalı olduğunu kaydetti. Balcı "Biz öğrencilere alkolün, uyuşturucunun yanlış olduğunu anlatırken öte yandan adam uyuşturucudan kazandığı parayla hayır yaptırıyor. Yani eğitimle uyuşturucu iç içe. Öğrencilere kötü örnek oluyor" dedi.

HABER: Nesrullah SONAY/BUGÜN GAZETESİ