4 ayrı Örenyerinde ise yabancıların gerçekleştirdiği kazı çalışmaları devam ediyor.
İl sınırları içerisinde en fazla örenyerine sahip illerin başında gelen Aydın’da 8 ayrı bölgede kazı çalışmaları sürüyor. Bu yıl iki örenyerinde kazı heyetlerinde yaşanan sonra nedeniyle kazı çalışması yapılmazken, 4 örenyerinde yerli, 4 örenyerinde ise yabancı heyetler kazı çalışmalarını yürütüyorlar.
Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, her yıl kazılarda ciddi bulgulara rastlandığını söyledi. İl genelindeki kazıların tamamlanmasıyla Aydın’ın kültür turizminde çok önemli yerlere geleceğine dikkat çeken Aktakka, “Bu yıl 8 ayrı örenyerimizde kazı çalışmalarımız sürüyor. Magnesi, Alabanda, Tepecik Höyüğü ve Kadı Kalesi kazılarında yerli heyetlerimiz çalışıyor. Afrodisias, Didima, Priene ve Milet’te ise yabancı heyetler çalışmalarını sürdürüyorlar. Yabancı heyetler ekonomik giderlerini kendileri karşılıyor. Yerli heyetlerin kazı yaptığı dört örenyerimiz için bu yıl bakanlığımızdan toplam 330 Bin TL ödenek geldi.Magnesia için 100 Bin TL, Alabanda için 65 Bin TL, Tepecik Höyüğü için 80 Bin TL, Kadı Kalesi için ise 75 Bin TL ödenek gönderildi” dedi.
Mevcut kazıların gönderilen ödeneklerle sürdüğünü ifade eden Nuri Aktakka, bakanlığın ilerleyen günlerde yerli kazılara ek ödenek gönderebileceğini belirtti.