İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 3 Aralık 2011 tarihinde Almanya'nın Duisburg kentinde Ordulu hemşehrileriyle buluşan Bakan Şahin'in, burada hemşehrilerine hitap ettiği, Türkiye'nin her yerine ve Ordu iline yapılan yatırım ve hizmetleri anlattığı belirtildi.

“İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e atfen çeşitli gazete ve internet sitelerinde yer alan 'Ordu ilinin adını yakında Altınordu olarak değiştiriyoruz' haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sayın Şahin'in, gazete ve internet sitelerinde yer aldığı gibi, 'Ordu ilinin adını yakında Altınordu olarak değiştiriyoruz' şeklinde bir ifadesi olmadığı gibi, Ordu ilinin adının değiştirilmesi yönünde bir açıklaması da bulunmamaktadır.

Sayın Bakan, hemşehrileriyle buluştuğu ortamlarda zaman zaman; 'Güzel Ordu, Büyük Ordu, Merkez Ordu, Altın Ordu' gibi ifadeleri, Ordu ili için bir sıfat, bir vizyon, ilin gelişme ve kalkınma çabalarına heyecan katacak sloganlar olarak ifade etmektedir.

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin kampanya haberlerine bakıldığında da bu durum, çok açıkça görülecektir.

Sayın Bakanın bu kadar açık düşünce ve ifadelerinin, 'Ordu ilinin adını yakında Altınordu olarak değiştiriyoruz' şeklinde çarpıtılarak haber yapılması sadece üzüntü vericidir.

2023 vizyonuyla lider ülke olma yolunda kalkınmasını istikrarlı şekilde sürdüren büyük Türkiyemizin her ilinde olduğu gibi Ordu ilimizde de kalkınma ve gelişme çabalarının sürdürülmesi ve bu çabalara ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmelerin yapılması doğal ve gereklidir.” (aa)