24 Temmuz basında sansürün kaldırılmasının 100. yıldönümü nedeniyle İncirliova Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Basın Gecesi'nin 3.'sünü düzenledi. Merhum Gazeteci Belediye Başkanı Yahya Orbay tarafından geleneksel hale getirilen Basın gecesi kutlamalarında gazeteciler farklı bir gün yaşarken, Orbay"ın yokluğu nedeniyle zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
İncirliova Belediyesi Kültür Park'ta düzenlenen etkinliğe Aydın Valiliği Basın halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Aydın'daki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının görev yapan gazetecilerle haber ajanslarının temsilcileri, Merhum Belediye Başkanı Yahya Orbay'ın eşi Fadime Orbay ve basın çalışanları katıldı. Gecede Merhum Başkan Yahya Orbay da saygıyla yad edildi.
Basın ve sektörde çalışanlar için 24 Temmuz'un önemli bir gün olduğunu ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin basın olduğunu belirten İncirliova Belediye Başkanı Vahit Dede, başkan Orbay"ın geleneğini devam ettirdiklerini belirtti. Haber alma özgürlüğü ve kamuoyu aydınlatılmasında basının önemine değinen Dede, "İncirliova Belediyesi olarak Sayın Başkanımız Merhum Yahya Orbay"ın başlattığı geleneği biz de devam ettirmek istiyoruz. Artık her insanın bilgiye uylaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu bağlamda değerli değerli basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncül rol oynamaktadır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren tüm basın çalışanlarının bu günlerini kutluyor ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Siyaset ve haberle ilgili konuların konuşulmasının yasak olduğu piknikli gecede ev sahipliği yapan İncirliova Belediye Başkanı Vahit Dede tüm konukları ile tek tek ilgilendi ve günün anısına tüm basın çalışanlarına hediye verdi.