AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-İncirliova Belediyesi Kültür Park Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay’ın yanı sıra, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı nedeniyle, Fadime Orbay’ın eşi, merhum eski İncirliova Belediye Başkanı Yahya Ümit Orbay’ın başlattığı kahvaltılı toplantıyı geleneksel hale getirdiklerini ve basın mensuplarının halkın özgürlüğü açısından çok değerli olduğunu ifade eden Orbay, “Farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayan basın, bireyi düşünmeye, araştırmaya, ülke ve dünya gelişmeleri hakkında doğru sonuçlar almaya yönlendirmektedir. Bireylerin toplumun geleceğinde belirleyici rol oynayabilmeleri, yönetimi denetleyebilmeleri, temel hak ve özgürlüklerinin bilincine varıp, bunları her alanda kullanabilmeleri, hukuksal ve toplumsal kuralların yanında, özgür ve yansız basının varlığını gerekli kılmaktadır. Bir ülkedeki demokratik yapının, düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergesi, basın özgürlüğüdür. Bu anlamda değerli basın mensuplarımızın, Türk basınında sansürün kaldırılması yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Fadime Orbay’ın ardından konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise, “Basınımızı, halkı doğru ve hızlı bilgilendirdikleri ve halkımızı özgür düşünceye yönlendirdikleri için teşekkür ediyorum. Basın özgürlüğü bizim özgürlüğümüz sayılmaktadır. Sansürün kaldırılmasını bayram olarak kutlar hale geldik. Eski dönemde bu dönemin telefon dinlemeleri yerine kapı dinleyicileri vardı. O dönemde padişah hakkında hiçbir eleştiri yapamayan basın bu dönemde de aynı noktaya getirilmiş bulunmakta. Basında sansürün kaldırılmasını kutluyoruz ama günümüzde iktidarı eleştiren, eleştiri yapan basın mensupları hapse atılmaktadır. Basılmayan kitaplar toplatılmakta, gazeteciler özgürlüklerini kullandıklarından dolayı hapislerde tutulmaktadır. Basın özgürce hareket edemezse halkımız da özgürce haber alamaz hale gelir. Basınımızı himaye altına almaya çalışanları kınıyoruz. Gerçek özgür basının gelişip büyüyeceği bir ülkede yaşamak dileğiyle tüm basın mensuplarının bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ve birlikte yapılan kahvaltının ardından Belediye Başkanı Fadime Orbay, basın mensuplarına hediye olarak “basın yeleği” dağıttı.

incirliova-belediyesi-basin-bayrami-sabah-kahvaltisi-(23).jpg incirliova-belediyesi-basin-bayrami-sabah-kahvaltisi-(37).jpg

incirliova-basin-kahvaltisi.jpg