1 milyona dayandı

Sınır karakolunda teröristlerle mücadele eden 40 kişilik bir komando timinin yaşadıklarını konu alan “Nefes” filmi büyük ses getirdi. Haberciler yönetmen Levent Semerci"nin peşinde. O ise kendi yerine filminin konuşmasından yana... Bu arzusu yavaş yavaş gerçekleşiyor da. İlk 12 günde 935 bin kişinin izlediği filmi, köşe yazarları günlerdir sütunlarında tartışıyor.

Hayatla ölüm arasında

Semerci, 1 Aralık 2007 tarihli Kelebek"e “Nefes”le ilgili açıklama yapmış, bir daha hiç konuşmamıştı. ışte filmle ilgili son sözleri: “Bize göre o bölge ne Vietnam"dır ne de en taze örneği ile Irak. Kendine özgü dinamikleri olan, üç beş kelimeyle açıklanmayacak bir dönem yaşanmıştır, yaşanmaktadır. ınanılmayacak olayların yaşandığı, ölümle hayat arasında her dakika seksek oynanan bir dönemin hikayesini tüm gerçekliğiyle, yorumsuz beyazperdeye aktarıyoruz.”

İLK FİLMİ

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema Bölümü"nden mezun olduktan sonra Almanya"da birçok kabareye imza atan Levent Semerci, Sezen Aksu ve şebnem Ferah gibi ünlülerin kliplerini, büyük markaların reklam filmlerini çekti. “Nefes”, kalp krizi geçirdikten sonra hayata bakış açısı değişen ve reklam çekmeme kararı alan Semerci"nin ilk filmi.