Programında, Babalar Günü nedeniyle ünlü baba-kızı konuk eden Oylum Talu, Sönmez Atasoy'a, kızının 'Usta' filminde oynadığı ve basına yansıyan öpüşme sahneleriyle ilgili bir soru yöneltti. Talu, bu tür konularda otoriter mi yoksa özgürlükçü mü olduğunu sordu.

Sönmez Atasoy'un yanıtı gayet net oldu. Atasoy, "Fadik ne yapacağını gayet iyi bilir. Ne yaparsa doğru yapar. Ondan yüzde yüz eminim. İkincisi sanat ayrı bir şey, şov eğlence dünyası ayrı bir şey. Eğlence dünyasında öyle bir şey yapmasını kesinlikle kabul etmem. Fakat sanat olduğu zaman herşey durur" açıklamasını yaptı. 

Sönmez Atasoy'un bu açıklamasından sonra Oylum Talu'nun, "Usta filminde öyle acayip bir sahne yoktu. Ben hatırlamıyorum" değerlendirmesi üzerine Fadik Sevin Atasoy, "Bence bunu bize değil yazanlara sormak lazım niye böyle diye" şeklinde konuşarak magazin basınını eleştirdi.

Usta oyuncu Sönmez Atasoy'un şu sözleri ise hayli manidardı:

"Onu farketmiyorlar, o güzel şeyi farketmiyorlar. Yani Michelangelo'nun heykelinin yanında bir yaban otu çıkmış, o ota bakıyor, heykeli görmüyor. Görmesi imkansız ya da ondan o istenmiyor."

Televizyon Gazetesi