Atv'de Kenan Işık'ın 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programının konuğu Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray idi.

"Siz ne yaparsanız yapın, halk sizi her zaman çok benimsedi" diyen Kenan Işık, Şoray'la ilgili ilginç bir saptamada bulundu.

Uzun yıllardır sinemayı etkileyen ve çok konuşulan 'Türkan Şoray Kanunları' olarak bilinen, öpüşme, sevişme sahnelerinde oynamama şartına rağmen, Türkan Şoray'ın filmlerinde, kapak olduğu dergilerdeki fotoğraflarına Kenan Işık farklı bir bakış açısı getirdi.

"Başladığınız zaman, biraz erotizm vardı. Yani görünüşünüzde, öykülerde, fotoğraflarda falan. Bunu hiç yargılamadı. Normalde Türk seyircisi yadırgar" diyen Işık'ın sözlerine Türkan Şoray, "Ama hep o yıllarda da toplum değerlerine ters düşmeyecek roller oynuyorduk. Halen eleştiriliyor. 'Türkan Şoray kanunları' falan deniliyor. Tabi toplum şimdi çok değişti. Herşeye çok farklı bakılıyor" diye yanıt verdi.

SEYİRCİLERDEN TEPKİ ALMIŞ

Zaten muhafazakar bir toplumda yaşadığımızı söyleyen Şoray, kendisini ailesinden birisi gibi gören izleyicilerinden zaman zaman ilginç tepkiler aldığını da belirterek "Mesela bir filmimde evli bir kadını oynuyorum da daha önceki sevgilim geliyor sırtıma dokunuyor ve ben de belli etmemeye çalışıyorum falan. Ne telgraflar gelmişti bana 'Sen bunu nasıl yaparsın?' falan diye. Yani o yıllarda mümkün olduğu kadar dikkat ediliyordu. Rahatsız oluyordu seyircim. Benim için de seyircim çok önemli" diye konuştu.

ŞİMDİ SÖYLESEM ÇAĞDIŞI KALIR

Türkan Şoray, kendisinin adıyla anılan bu kuralları koymasının bir gereklilik olduğunu da belirterek "Şimdi böyle bir şey teklif etsem çok çağdışı olacağını biliyorum ama yıllar önce tam o sevişme, öpüşme sahnesinde kamera cama veya çiçeğe dönüyordu" ifadesini kullandı.

Vatan