Dolunay Soysert, 'Sürmanşet' oyununun çok konuşulan öpüşme sahnesi için bakın nasıl bir değerlendirme yaptı?

'Sürmanşet' oyununda Beste Bereket ve Dolunay Soysert'in öpüşmesi medyanın gündemine gelerek çok konuşulmuştu. atv'de Kenan Işık'ın sunduğu 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programına, 'Sürmanşet' oyununun diğer oyuncularıyla konuk olan Dolunay Soysert, bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gündemi uzun süre meşgul eden o öpüşme sahnesi ile ilgili olarak Soysert, fotoğrafların basına yansımasından sonra Beste Bereket ile oturup 'Nerede duruyoruz, ne yapıyoruz, biz ne yapmaya çalışıyoruz' şeklinde durumu değerlendirdiklerini anlattı. Soysert, "Biz bir sistem eleştirisi yapmaya çalışıyoruz. Bu karakterler, bu sistem eleştirisindeki piyonlar mı? Evet, öyleler ve bunlar bunu yapıyorlar. Beste ve Dolunay onları canlandırıyor. Biz bir mesaj vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"HABER BENİ RAHATSIZ ETMEDİ"

Dolunay Soysert, magazin haberlerine konu olan bu durumun kendisini rahatsız etmediğini de belirttti. Olayın gazetelere yansımasının aynı zamanda oyunda verilen mesaja da bir anlamda hizmet ettiğini ifade eden Soysert, "Biz topluma ayna tutuyoruz. Açın gazetelere bakın. Bunlar oldu. O zaman o haberlerin yanında, bizim öpüşme fotoğrafımızın olmasının benim için hiç bir zararı yok. Çünkü neredeyse yandaki gerçek haberin açılımı oluyor benim öpüşme haberim. Yani bu sistemin içerisinde sizi eleştirdiğimiz şey aslında bu fotoğrafla da gösteriliyor" diyerek o sahnenin haber olması gerektiğini ve dünyanın her yerinde de zaten haber niteliği taşıdığını vurguladı.

Oyun, Cuma akşamları Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sergilenmeye devam ediyor.

Televizyon Gazetesi