O dönemde kendini avutmak için eline aldığı gitar hayatını değiştirdi, mucize üstüne mucize yaşadı ve yaşattı. şimdi her 30 saniyede bir dünyanın herhangi bir yerinde onun şarkısı çalınıyor! Sinpaş GYO"nun Bosphorus City projesinin tanıtımı için Türkiye"ye gelen ve dün akşam ıstanbul"daki hayranlarıyla buluşan efsane şarkıcı Julio Iglesias, konser öncesi sorularımızı yanıtladı.
Julio Iglesias"ın (65) profesyonel futbol kalecisi olduğunu, 20 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu kısmi felç olup sporu bırakmak zorunda kaldığını, 1,5 yıl yatağa bağlı yaşadığını, özel hemşiresinin hediye ettiği gitarla hayata döndüğünü, spora olan özlemini hafifletmek için beste yapıp şarkı söylediğini, müziğe de işte böyle başladığını biliyor muydunuz?
Tekrar yürümesine tüm doktorlar mucize demişti. Ama o asıl mucizeyi, daha doğrusu mucizeler silsilesini bundan sonra gerçekleştirdi.
1968"de girdiği bir şarkı yarışmasında, ünlü şarkısı “La Vida Sigue Igual”i (Hayat Her Zamanki Gibi Devam Ediyor) seslendirerek birinci oldu. Columbia Plak şirketi ile bir anlaşma imzaladı. 1983"e gelindiğinde o Guinness Rekorlar Kitabı"na dünya tarihinde plakları yabancı dilde en çok satan sanatçı olarak girmişti bile...
Julio Iglesias bugün hiç tartışmasız dünyanın en popüler şarkıcısı. 250 milyondan fazla albüm sattı. Kariyeri boyunca 2600"den fazla platin ve altın plak sahibi oldu, müzik tarihinde başka hiçbir şarkıcı bu başarıyı elde edemedi.
Dün ıstanbullu hayranları ile buluştu. Cuma Bodrum"da, cumartesi ise Çeşme"de sahneye çıkacak.
Hiç tartışmasız dünyanın en popüler şarkıcısı sizsiniz. Tescilli, onaylı, belgeli... Bu nasıl bir his?
- Hayır, hayır, hayır... Ben sadece hayatta kalmaya çalışıyorum. Yaşama tutku ile bağlıyım. Mesleğimi çok seviyorum. Türkiye"ye ilk kez bundan 35 sene önce geldim. Çok sevdim, tekrar tekrar geri geldim. Bu benim için vazgeçilmez bir döngü. Siz hamilesiniz, üç hafta sonra doğum yapacaksınız. Benim de sekiz çocuğum var. Her çocuğum doğduğunda ben hayat tutkumu yeniliyorum. Sahneye çıktığımda, tekrar tekrar Türkiye"ye geldiğimde, daha önceden tanıdığım insanları yeniden gördüğümde, yeni bir albüm çıkardığımda da bu böyle...
Farkında mısınız sizi izlemeye gelen kadınlar büyük bir itinayla süslenip, hazırlanıyorlar...
- Farkındayım ama tam bu noktada ben aracıyım. O kadın beni değil eşini baştan çıkarmak için süsleniyor. Ben iki insanı bir arada tutmak için şarkılar söylüyorum, onları ayırmak için değil. Onların heyecanına, aşkının alevlenmesine aracı olmak müthiş bir şey.
İÇ ÇAMAŞIRIM ÖNEMLİ DEĞİL
Siz de konser öncesi onlar gibi hazırlanır mısınız? Rutinleriniz nelerdir? Paçalarınız yerden iki santim yukarıda durmadan ve siyah ipek iç çamaşırlarınız olmadan sahneye çıkmadığınız doğru mu?
- Doğru değil. Çünkü önemli olan paça boyu ya da içime ne giydiğim değil. Önemli olan göğüs bölgem. Giydiğim ceketin ve yeleğin göğüs kafesime tam oturması önemli benim için... Çünkü bu sayede nefesimi iyi kontrol edebiliyorum ve bu sahne performansıma yansıyor.
65 yaşında dünyanın en seksi adamlarından biri olmanın sırrı nelerdir?
- Günde üç-dört saat spor yapıyorum. Başka da bir sırrım yok. şu anda burada bulunmak benim için büyük bir ayrıcalık. Finlandiya"dan Çin"e uçmak ve her ülkede büyük bir ilgi ile karşılanmak müthiş bir adrenalin. Bence bu bir güç. Siyasi bir güç değil ama sevginin, müziğin gücü... ışte bu yüzde ben her sahneye çıktığımda seyirci ile sevişiyorum, ama hamile kalmıyorum!
Ama hayatınızdaki kadınları sürekli hamile bırakıyorsunuz. Sekiz çocuğunuz var. Çocuk sahibi olmaya devam edecek misiniz?
- Bilmem. Bu iki kişilik bir meseledir.
NİHAT KAHVECİ HARİKA FUTBOLCU
Futbola özlem duyuyor musunuz?
- Futbol oynadığım günleri hep çok güzel hatırlıyorum. Özellikle Real Madrid"de oynadığım yıllar harikaydı. Futbol bana daha çok fiziksel gücü hatırlatıyor. Ama daha sonra hayatta bunun telafilerini de gördüm. Bu kadar tanınan bir şarkıcı olduktan sonra farklı bir güce sahip oldum.
Şu anda dünyada en beğendiğiniz futbolcu, kaleci kim?
- Bir sürü çok iyi futbolcu var ama 42 yıldır tanıdığım Pele, tarihin en iyi futbolcusudur. Karakteri ve zekası inanılmazdır.
Türk futbolunu takip ediyor musunuz? Tanıdığınız Türk futbolcu var mı?
- Villa Real"den Nihat Kahveci. Harika bir futbolcu... Dünya şampiyonası"nda da şahane bir gol atmıştı.
AJDA PEKKAN"LA TANIŞMADIM
Türkiye, “en sevdiğiniz, kendinizi en yakın hissettiğiniz dünya ülkeleri” sıralamasında kaçıncı olur?
- Liste yapamıyorum. Bir sürü ülke var. Bence ülkelerin hissettirdiği şeyler çok önemli. Ama Türkiye kesinlikle ayrıcalıklı bir yere sahip. Çünkü Asya ile Avrupa arasında... ıstanbul"u dünyanın en güzel 10 şehri arasına koyarım.
Türkiye"de Iglesias deyince herkesin aklına Ajda Pekkan gelir. Pekkan"ın “Yeniden Başlasın”ı, sizin bir şarkınızın cover"ı... 35 yıldır Türkiye"ye gelip gidiyorsunuz, hiç dinlediniz mi?
- Öyle mi? Hiç dinlemedim. Kendisini de tanımıyorum. Tanışmadım.