Ünlü televizyoncu Oprah Winfrey, eğlence dünyasının en çok kazanan kadını listesindeki ilk sırayı bu yıl da kimseye kaptırmadı.

Forbes internet sitesinin yaptığı sıralamaya göre, Mayıs 2010 ve Mayıs 2011 arasındaki kazancı 290 milyon ABD doları olan Winfrey'nin toplam servetinin 2,7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Asıl gelir kaynağı olan gündüz kuşağı televizyon programını mayıs ayında sonlandıran Oprah Winfrey, kendi televizyon kanalını kurmuştu. Ancak Winfrey'niin kanalı çok düşük reytingler alıyor.


Listede ikinci sırayı bir yılda 90 milyon dolar kazanan pop yıldızı Lady Gaga aldı. Lady Gaga'yı ''Real Housewives of New York'' adlı televizyon programında yer alan Bethenny Frankel izledi. Kendi diyet markasını oluşturan Frenkel 55 milyon dolar kazandı.

Dördüncü sırayı ise 45 milyon dolar kazanan 4 kadın paylaştı. Bu isimler, manken Gisele Bundchen, şarkıcı Taylor Swift, televizyon sunucusu Ellen DeGeneres ve ''Yargıç Judy'' olarak bilinen televizyon yıldızı Judge Judy Sheindlin oldu. AA