OPET Başkanı Fikret Öztürk, "Akaryakıtta kâr marjları ortada. Araç sahipleri aldıkları yakıtı hangi istasyondan aldıklarına ve araçlarının ne kadar yol aldığına dikkat etsin" uyarısında bulundu.

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, 2011 yılını 14.9 milyar liralık ciro ile kapattıklarını ve sektörde pazar payını artıran tek şirket olduklarını söyledi. Öztürk pazar paylarının yüzde 18.8'i bulduğunu ve yüzde 2'lik pazar payı artışı için 270 milyon dolarlık maliyete katlandıklarını açıkladı.

Öztürk, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu ile OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, düzenledikleri basın toplantısında sektörü değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan OPET yöneticileri, "yüzde 7'ye varan" indirimlerle adından söz ettiren akaryakıt dağıtım şirketlerini "kesin" oranı vermeye çağırdı.

'İSTASYONU NEDEN ARTMIYOR'

Öztürk, "Akaryakıtta kâr marjları ortada. Araç sahipleri aldıkları yakıta dikkat etsinler. Hangi istasyondan aldıkları benzinle ne kadar kilometre gittiklerine baksınlar. Dağıtım şirketleri Tüpraş'tan aldığı benzine belirli bir oranda katkı maddesi katıyor. Bu yolu uzatır mesela motoru korur. Ama bunu 4-5 büyük firma katıyor gerisi katıyor mu katmıyor mu bilmem. Bir de pompa ayarları vardır. Burada kabul edilebilen oranda artı veya eksi rakamlar çıkabilir. Bu denetleniyor" dedi.

Cüneyt Ağca da benzinde yüzde 8.7; motorinde yüzde 10.4 kâr marjı bulunduğuna dikkat çekti. Öztürk bunun üzerine "Yüzde 7'ye varan indirim deniyor. Net rakamı açıklasınlar" dedi. Erol Memioğlu ise indirimlerin pazarlama stratejisi olarak kullanıldığını söyledi. Memioğlu, indirim yapan şirketin neden belirli bir istasyon sayısında kaldığını merak ettiğini de söyledi.

"BANA 'HİSSENİ SATAR MISIN?' DİYEN KÜFRETMİŞ SAYILIR"

OPET Başkanı Fikret Öztürk'e şirketteki payına talip olup olmadığı, satmak gibi bir fikri olup olmadığı da soruldu. Öztürk önce şirketi nasıl zor şartlarda kurduğu ve büyüttüğüne yönelik hikâyesini kısaca özetleyerek işte bu ilginç açıklamayı yaptı:

"Bana 'Hisseni satar mısın?' diyen küfretmiş demektir. Kim olursa olsun en sert karşılığı veririm." Erol Memioğlu da bu sözler üzerine espri yaparak "Ben profesyonel olduğum için bana göre her şey alınır ve satılır" dedi.