Hakkari Çukurca karayolunun 12. kilometresinde askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen bombaların patlaması sonucu şehit olan 7 askerden Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar, operasyonların kahramanıydı.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Sivas'ın Zara ilçesinde konuşlandırılan Nevşehir Komando Taburu'nun komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın, 1 ay önce Hakkari'ye tayinin çıktığı, ayrıca Sivas'ın İmranlı-Suşehri kırsalında grup sorumluları oldukları belirlenen 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonu yönettiği öğrenildi.

"HER YER VATANIM"

Binbaşı Başayar, tayini sonrasında Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na gelerek personeliyle vedalaştığı ve helallik istediği öğrenildi.

Komutanlarının terör örgütünün Hakkari'deki konuşlanması konusunda uyardığı Başayar'ın ise komutanlarına "İster İstanbul, ister Ağrı, isterse Hakkari benim için hiç fark etmez. Her yer benim vatanım. Bu vatanın her karış toprağını seviyorum. O yüzden de hainlerin nerede çok olduğu benim için hiç önemli değil. Onlarla her alanda çatışmaya hazırım, korkum yok" dediği belirtildi.

3 TERÖRİSTİ ÖLÜ ELE GEÇİRMİŞTİ

Terör örgütünün hain eylemi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın terör örgütüne karşı sayısız operasyona katıldığı ve Sivas'ta yaptığı son operasyonda İmranlı-Suşehri kırsalında grup sorumluları oldukları belirlenen 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonu yönettiği bildirildi.

13 Haziran'da yapılan operasyonda 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği saldırının yanı sıra birçok eyleme karıştıkları öğrenilen "Sefkan" kod adlı Sivas-Kangal nüfusuna kayıtlı Coşkun Doğan, "Bahoz" kod adlı Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ali Altın ve "Şeyhmus" kod adlı Suriye uyruklu Şeyhmus Amanos ölü olarak ele geçirilmişti.