Jandarmanın yaptığı operasyonla göz altına alınan ve mahkeme kararıyla tutuklanan Akbük eski Belediye Başkanı İbrahim Şam ve birlikte yargılanan N. Kemal Gözüm, Betül Elitok, eski belediye meclis üyesi Adem Konuş dün görülen ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Tahliye sonrası açıklamalarda bulunan Akbük eski Belediye Başkanı İbrahim Şam, “Belirli bir süre bir aşamadan geçtik. Biz yargıya ve adalete güveniyoruz. Sonuçta yargılama devam ediyor. Devlet görevini yaptı dolayısıyla kimseye bir kırgınlığımız yok.Bu güne kadar olduğu gibi,bundan böyle de ağabey kardeş ilişkileri doğrultusunda yine Akbük"teki yaşamıma devam edeceğim. Kuruluşundan bu güne kadar 26 yıl boyunca köyüme ve beldeme hizmet verdim. Bu hizmeti verirken asla art niyetler içerisinde olmadım, hep Akbük ve Akbük halkı için çalıştım ,bu durumdan hiç pişmanlık duymadım,her konuda anlım açıktır.Tarafıma isnat edilen suçlamaların gerçek olmadığı ve yakıştırıldığı ortadadır ve açığa çıkacaktır.Şu anda dava devam ettiği için, detaylara girmek istemiyorum. Önümüzdeki günlerde her konuya açıklık getirerek,halkımızı bilgilendireceğim.Bu arada benimle birlikte yargılanan,görev arkadaşlarıma da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Ayrıca gözetim altında bulunduğumuz süre içerisinde,bizi yalnız bırakmayan bizzat ziyaretime gelen,her türlü desteğini esirgemeyen,başta bölgemiz ve diğer illerde görev yapan Belediye başkanlarımıza,aile dostlarımıza ve sevgili Akbük halkına teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.
Bilindiği gibi; Akbük eski Belediye Başkanı İbrahim Şam ve beraberinde tutuklanan 3 kişi 3194 sayılı İmar Kanunu"nun bazı maddelerinin ihlali, görevi kötü kullanmak ve imar işlerinde usulsüzlük yapmak suçlarından göz altına alınmıştı.