3 Basses Topluluğu 10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Mersin Kültür Merkezi’nde dün verdiği konserle sanatseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

20 yılı aşkın süredir Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Operaları’nda solist sanatçı olarak görev yapan Tuncay Kurtoğlu, Tevfik Rodos ve Zafer Erdaş’ın bir araya gelerek kurduğu “3 Basses”, birinci bölümde Verdi’nin “Simon Boccanegra” ve “Don Carlo”, Rossini’nin “Sevil Berberi”, Bizet’nin “La Jolie Fille De Perth”, Gounod’nun “Faust” Mozart’ın “Figaronun Düğünü” ve “Don Giovanni”, Puccini’nin La Boheme operalarından bölümler sundu.

Orkestra şefi İbrahim Yazıcı’nın piyanoda eşlik ettiği konserin ikinci bölümünde ise Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” ve “Don Giovanni”, Leigh’in “Mançalı Don Kişot” operalarından bölümler sunarken finalde “Anan Varmidur” türküsünü operaya uyarlayan grup dinleyicilerden tam puan aldı.

İbrahim Yazıcı’nın da yer yer sesiyle eşlik ettiği konserde grup üyelerinin sergilediği oyunculuk performansı izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

2007 yılında Avrupa’nın saygın festivallerinin yer aldığı Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Sanat Etkinlikleri Derneği organizasyonu, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Mersin’deki sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, sanat yönetmenliğini ise Devlet Opera ve Balesi eski genel müdürü Remzi Buharalı üstleniyor.