Opel Alman hükümetinden 3 milyar euro, ana hissedarı General Motors'dan 3 milyar euro bekliyor. Ayrıca işçi çıkararak ve maaşları düşürerek 1.2 milyar euro tasarruf yapmayı planlıyor. Ancak bugün Merkel hükümetiyle yapılan görüşmelerde bu konular üzerinde uzlaşmaya varılamadı.

'OPEL OVER' MANŞETİ

Anlaşma sağlanamayınca Alman Bild gazetesi internet sitesi "Opel over" manşetiyle bir haber yaptı. Opel için zaman daralıyor. Alman hükümeti el uzatmazsa şirket Almanya'daki fabrikalarını kapatacak.

BMW KURTARMAYA KARŞI

Diğer bir Alman devi olan BMW ise Opel'e devlet yardımı yapılmasının haksız rekabet yaratacağını açıkladı.

ÇOK KARMAŞIK BİR KONU

Toplantıdan sonra açıklama yapan Almanya Ekonomi Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, henüz açıklık getirilmesi gereken birçok konu olduğunu belirterek, Opel şirketi tarafından kendilerine sunulan belgeleri incelediklerini ancak bunun çok karmaşık bir konu olduğunu söyledi.

Başbakanlıktaki toplantıya Guttenberg'in yanı sıra Başbakanlık Müsteşarı Thomas de Maiziere, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Jörg Asmussen, Opel Yönetim Kurulu Başkanı Hans Demant, Opel'in bağlı olduğu Amerikan General Motors (GM) şirketinin Avrupa başkanı Carl-Peter Forster ve GM Başkan Yardımcısı Frederick Henderson katıldı.

Başbakan Merkel'in de dün Forster ile yaptığı telefon görüşmesinde, hükümete sunulan belgelerin yeterli olmadığını ifade ettiği, Forster'in de anlaşılır olmayan konulara açıklık getireceğini söylediği kaydedildi.

HÜRRİYET