MHP Genel Başkan Adayı Ahmet R. Yılmaz, partisinin iki sağlam ayağı olarak tanımladığı milliyetçilik ve İslam ekseninden uzaklaştığını savunarak “Özellikle İslam eksenindeki bu büyük sapma ne yazık ki, MHP"nin doğu illerimizde yok olmasının önünü açmış ve bu sayede oluşan boşluğun riyakâr bir yapı olan AKP tarafından doldurulmasına tarihi bir fırsat verilmiştir” dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, MHP"nin Türkiye siyasetindeki kısır döngüyü kırmak için gençleşmeye ihtiyacı olduğunu belirterek mevcut yapının yetersiz olduğunu kaydetti. MHP"nin ülke sınırları içinde bazı illerde olmadığı söyleminin gerçeği yansıtmadığını öne süren Yılmaz, “Kasım ayında tarafımızdan yenilenecek olan MHP"nin yeni yönetiminin, ilk MKYK toplantısını müstesna bir doğu ilimizde yaparak AKP"nin bu uyduruk iddiasını ortadan kaldıracağından kimsenin şüphesi olmamalıdır” diye konuştu.

-“SEÇİLİRSEM BAHÇELİ ONURSAL BAŞKAN OLACAK”-

Büyük Kongrede Genel Başkan olması durumunda Parti yönetiminin üzerinde, içinde Devlet Bahçeli"nin bulunacağı 5 Parti büyüğünden oluşan "Akil İstişare Heyeti" oluşturulacağını ve bu heyetin geçmiş deneyimlerini yeni nesillerle paylaşmasına olanak verileceğini anlatan Yılmaz, bu istişare heyetini oluşturanların aynı zamanda onursal başkan da olacaklarını açıkladı.

MHP"yi yeniden milliyetçilik ve İslam eksenine oturtacaklarını vurgulayan Yılmaz, yüzde 40 civarı bir oyla iktidar olamadıkları takdirde başkanlığı bırakacağını da taahhüt etti.