Törene Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılırken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tören sona erdikten sonra geldi. Törene ilk gelen lider Bahçeli olurken, Başbakan Erdoğan saat 11.30 itibariyle tören alanında yerini aldı.
Törene Yazıcıoğlu"nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer, kızı Firuze ve oğlu Furkan ile ablası Mauş Ocak iki akrabaları ve çok sayıda BBP"li katıldı. Törene 9"ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel eski başbakanlardan Tansu Çiller, çok sayıda eski bakan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

-İLK GELEN LİDER BAHÇELİ OLDU-

Kahramanmaraş"ta geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için TBMM"de tören yapıldı. Tören için sabah erken saatlerinden itibaren hazırlıklar yapılırken Meclis Başkanlığı"ndan da TBMM"nin Çankaya ve Dikmen kapısında, törene katılacak BBP"liler için kolaylık sağlanması talimatı verildi.
Meclis"teki tören alanına ilk gelen lider ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli parti yöneticileri ile birlikte törene katıldı. MHP"den çok sayıda milletvekili de törende bulundu.

-ERDOĞAN VAKTİNDE GELDİ-

Başbakan Erdoğan ise tören alanına, törenin başlama saati olan 11.30"da geldi. Başbakan Erdoğan, Yazıcıoğlu"nun ailesine taziyesini iletti ve annesi Fidan Yazıcıoğlu"nun elini öptü. Başbakan Erdoğan, daha sonra tören alanındaki yerini aldı.

-BAYKAL SON ANDA YETİŞTİ-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise MHP lideri Bahçeli ve AKP lideri Erdoğan"ın aksine, tören sona erdiği sırada Meclis"e geldi. CHP lideri Baykal, Yazıcıoğlu"nun annesi, eşi ve çocuklarına başsağlığı diledi.

-EŞİ METANETLİYDİ ABLASI TÖREN BOYUNCA AĞLADI

Yazıcıoğlu için yapılan törene annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer kızı Firuze, oğlu Furkan, ablası Mauş Ocak ile Sivas"taki akrabaları katıldı. Tören boyunca Yazıcıoğlu"nun annesi otururken, portresini oğlu Furkan Yazıcıoğlu taşıdı. Törende eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile çocuklarının metanetli olduğu gözlenirken ablasının ise ağladığı dikkat çekti.
Törende ayrıca, Yazıcıoğlu"nun eşinin ağabeyi Meclis başkanvekili Nevzat Pakdil"in de üzüntülü olduğu görüldü.

-TÖRENE KATILANLAR-

Meclis"teki törene Meclis Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, 9"ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakanlardan Tansu Çiller, çok sayıda eski bakan ve milletvekili, Sadık Ahmet"in eşi Işık Ahmet, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanları Nimet Çubukçu, Kürşat Tüzmen ve Said Yazıcıoğlu, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Meclis Başkanvekilleri Meral Akşener ve Eyyüp Cenap Gülpınar, TBMM İdare Amirleri, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski SP Genel Başkanı Recai Kutan, eski Meclis Başkanı Mustafa Kalemli ve Bülent Arınç, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda BBP"li katıldı.

KOCATEPE CAMİİNDE BÜYÜK İZDİHAM

Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni için vatandaşlar ve partililer Kocatepe Camisi'nde toplandı. Törene katılacaklar sabah erken saatlerden itibaren kentin değişik bölgelerinden Kocatepe Camisi'ne doğru gruplar halinde yürüyüşe geçti. Emniyet güçleri de cami etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Cami avlusuna girmek isteyenler, polisin oluşturduğu güvenlik noktalarından aranarak alana alındı.
Başka kentlerden otobüslerle törene gelen yüzlerce kişi arasında bayılanlar oldu.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun yazdığı şiirden ''Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum'' dizesinin gül resmi üzerine yazılı olduğu kokartlar takan vatandaş ve partililer, cami avlusunda sık sık tekbir getirerek dua edildi.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, MHP lideri Devlet Bahçeli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP Genel Başkan YardımcılarıOktay Vural, Mehmet Şandır, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal BBP yöneticileri de katıldı.

Alperen Ocakları üyeleri de ''Üşüyoruz Reis'' pankartları ile bazı Türk cumhuriyetleri ve topluluklarına ait bayraklar taşıyor. Partililerin taşıdığı ''Soğuk zindanların güneş yüzlüsü ruhun şad olsun'', ''Zaman, zamandan fedakarlık zamanı değil, kendini feda etme zamanıdır'' yazılı pankartlar da dikkati çekiyor. Avludaki kalabalık nedeniyle Kocatepe Camisi'ne giremeyen çok sayıda vatandaş da çevredeki cadde ve sokaklarda beklidi.

Muhsin Yazıoğlu"nun cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından kıldırıldı. Bardakoğlu Yazıcıoğlu için “Muhsin kardeşimiz istikamet sahibi, vatansever bir insandıö dedi. Cenaze namazının ardından Yazıcıoğlu"nun naaşı "Ne mutlu Türk"üm diyene", “Şehitler ölmez vatan bölünmezö sloganları ve tekbir eşliğinde cenaze aracına konuldu. Türk bayrağına sarılı olan tabutun üzerine Türkmen bayrağı da konuldu. Cenaze konvoyu binlerce seveni eşliğinde BBP Genel Merkezi"ne hareket etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın gelişi sırasında partililer BBP işareti yaptılar ve tekbir getirdiler.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu"nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu da naaşın başında bekledi. Camiye Türk Cumhuriyetlerinin bayrakları ve Yazıcıoğlu"nun mezarına konulmak üzere bu bölgelerden topraklar getirildi.

Yazıcıoğlu"nun cenazesi, Kocatepe Camisi"nde kılınan cenaze namazının ardından BBP Genel Merkezi önüne getirildi. Kalabalık eşliğinde, tekbirlerle götürülen cenaze BBP Genel Merkezi önüne 1.5 saat sonra varabildi.

Yazıcıoğlu'nun cenazesini taşıyan aracın geçişi sırasında sık sık "Başbuğ Muhsin", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atılıp, tekbir getirildi. Bu arada çevredeki balkonlar ve ve yollardaki partililer cenaze aracının üzerine güller ve karanfiller attı.
Törenlerin ardından Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Hacettepe Üniversitesi Kampusü içindeki Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Müze Evi ile Tacettin Dergahı arasındaki bahçede toprağa verildi.

CENAZE TÖRENİNDEN NOTLAR: BİR KİLOMETRE 45 DAKİKADA AŞILDI

-Muhsin Yazıcıoğlu"nun cenaze töreni, Türkiye"nin çeşitli yörelerinden onbinlerce BBP taraftarını Ankara"da buluşturdu. Önceki gün ve dünden itibaren çok sayıda BBP"li parti teşkilatlarınca kiralanan otobüslerle Ankara"ya akın etti.

Yazıcıoğlu"nun naaşı ve korteje katılanlar Kocatepe Camii"nde kılınan cenaze namazından sonra, Ankara Sıhhiye otoparkının yakınında Tuna Sokak"ta bulunan BBP Genel Merkezi"ne kadar olan yaklaşık bir kilometrelik yolu 45 dakikada gelebildiler. Kortejin yavaş hareketinin nedeni izdiham ve kalabalık olarak gösterildi.

Naaşı taşıyan araç ve kortej BBP Genel Merkezi"nin önünde çok kısa bir süre durdu ve yoluna devam etti. Cenaze SSK otoparkının yanından Yazıcıoğlu"nun defnedileceği Taceddin Dergahı"nın bulunduğu Hacettepe"ye doğru yola çıktı. Vatandaşların bir bölümü ise Mithatpaşa"dan Atatürk Bulvarı yoluyla Hacettepe"ye intikal etti.

Konvoyun yavaş ilerleyişi sürüyor. Yol boyunca tekbir çeken vatandaşlar cenaze arabasına da karanfiller attı. Yol boyunca “Ne Mutlu Türküm Diyeneö sloganları atıldı ve tekbir getirildi. Uğurlama sırasında BBP"nin simgesi olan çok sayıda gökbayrak da açıldı.

-Parti yöneticileri, yaklaşık 20 yıl önce Yazıcıoğlu'nun, eşi Güleser Yazıcıoğlu ile evlendiği gün Kocatepe Camisi'nde mevlit düzenlendiğini, cenazesinin de bugün aynı yerden kaldırıldığını anımsattılar.

BBP Genel Merkezi önünde toplanan partililer de Kocatepe'deki tören sırasında gıyabi cenaze namazı kıldılar. Kızılay görevlileri ise cenaze töreni öncesinde cami avlusundaki vatandaşlara küçük kutularla lokum dağıttı.

Polis, cenaze töreni dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alırken, bir helikopter de cami üzerinde güvenlik uçuşu yaptı. Cadde ve sokaklardaki kalabalık nedeniyle protokol, çevik kuvvetin yoğun çabasıyla tören alanına girebildi. Cami çevresindeki yollar da tören dolayısıyla araç trafiğine kapatıldı.
MİLLİYET