Van'da merkez ilçeye bağlı Tabanlı Koyu merkezli 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 8 aylık Mahir bebeğin enkazdan kurtuluş hikayesi diğerlerinden biraz daha farklı. Çünkü o içine girdiği dolap çekmecesi sayesinde kurtuldu. Anne Sevilay Arlı olayı şöyle anlatıyor: ''Kapı kirişine saklanmıştım oğlumu almaya kalktım adımı attım ev ikiye ayrıldı 4. kattan asansörle iner gibi aşağıya çakıldık. Çıktım ama oğlum enkazda kaldı. Bağırdım olayın şokuyla ne yaptığımı da bilmiyordum. Kimse baana yardımcı olmadı.''

Sadece 5 dakika enkaz altında kalan anne kurtulur kurtulmaz eşine ulaşmaya çalışmış ama eşinin işyerine gittiğinde gördüğü manzara karşısında tüm umudunu yitirmiş. Eşinin işyeri depremde yerle bir olmuş. Her şey bitti derken enkaz yığınlarının arasından kendisine doğru koşan eşini görmüş:

''Oğlumu sordu, enkazda kaldığını söyledim. Eşim enkazın üstüne çıktı ve çocuğumu büyük bir çabayla çıkardı.'' Küçük Mahir içine nasıl girdiği bilinmese de saklandığı çekmece sayesinde hayatta kaldı. Annesiyle birlikte depremi birkaç çizik ve vücutlarındaki morluklarla atlattı. İkisinin de sağlık durumu iyi. (ntvmsnbc)