MESSI: “Rijkaard"ın kariyerime önemli katkısı var. 16 yaşımda bana güvendi. Onun döneminde her şey çok farklıydı. Bize kamp yaptırmaması büyük şanstı ama bunu kullanamadık.”

BARCELONA"NIN Arjantinli yıldızı Lionel Messi, eski hocası Frank Rijkaard"ı unutamıyor. Geçtiğimiz hafta "Altın Top" ödülünü kazanıp, başarısını tescilleyen Messi, Hollandalı teknik adam hakkında övgü dolu sözler sarfetti. ”Bugünlere gelmemde Rijkaard"ın emeği çok büyük“ diyen Arjantinli, Rijkaard"ın İspanya"nın dev kulübü Barcelona"da görev yaptığı dönemde takımı kampa almamasının kendileri için büyük şans olduğunu da sözlerine ekledi.

İŞTE Messi"nin Fransa"nın en çok okunan gazetesi L"Equipe"e verdiği demeçten inciler: ”Rijkaard"ın kariyerime önemli katkı yaptığı gerçeğini asla unutmayacağım. 16 ve 17 yaşlarımda bana güvendi. Beni oynatmakta ısrar etti ve herkese kendimi kanıtlama fırsatı buldum. Bugünlere geldiysem benim üzerimde emeği büyüktür.

"GUARDIOLA ÇOK DİSİPLİNLİ"

GUARDIOLA ile Frank Rijkaard"ı kıyaslamak istemiyorum. Çünkü iki teknik direktörün de kendine has teknik ve taktikleri var. Fakat şunu söylemeliyim ki şimdiki hocam Guardiola çok daha sıkı ve disiplinli. Rijkaard döneminde ise her şey çok farklıydı. Bize daha çok özgürlük veriyordu, ancak biz kesinlikle bunu değerlendiremedik.”/vatan