Onu ilk Beyoğlu"nda gördüm. Kocaman gözleri, incecik beli, dünya güzeli bacakları ile eşekarısına benziyordu. Onu "eşekarım" diye severim

Engin Cezzar, iki kez evlenip boşandığı 45 yıllık eşi Gülriz Sururi ile olan aşkını anlattı. Kanaltürk"te ekrana gelen “Orada Neler Oluyor” programına konuk olan Engin Cezzar, ilişkisini anlatırken “Eskiden benim için "Gümüş köstek takardı, hafif şehla bakardı, yaktı mı kalpten yakardı" derlerdi. Gençken çok hayranım vardı. Ama ben bir tek Gülriz"e âşık oldum. Onu ilk Beyoğlu"nda gördüm. Kocaman gözleri, incecik beli, dünya güzeli bacakları ile eşekarısına benziyordu. Hâlâ da onu "eşek arım" diye severim. Biz tahinle pekmez, saleple tarçın gibiyizdir. Birimiz olmazsa diğerimizin tadı olmaz” dedi


Cezzar not verdi
Tiyatroya 53 yılını veren tiyatrocu Engin Cezzar yetiştirdiği öğrencileri arasında yer alan Özgü Namal, Naz Elmas, Özge Özberk, Şevket Çoruh ve Tülin Özen"i de değerlendirdi. “Seçtiğim öğrencilerin hep güzel ve yakışıklı olmasına dikkat ettim. Nitekim de öyle çıktılar” diyen Cezzar, öğrencileri için şu yorumları yaptı:

Özgü Namal: İnce ve narin vücuduna hiç yakışmayan bir ses tonu vardır. Geceden kalma assolistler gibi kısık konuşur. Star olacağını hiç tahmin etmezdim. O ışığı onda görmemiştim. Beni şaşırttı.

Özge Özberk: Onun gözlerine vuruldum. Hâlâ da Özge"nin gözlerinin içine bakmayı çok severim. Gözleriyle oynar o. Öyle bakar ki bir adamı bayıltabilir.

Şevket Çoruh: Bana geldiğinde artık ünlüydü. Öğrettiklerimizi biraz küçümserdi. "Ben zaten oldum, bunları öğrenmeme gerek yok" diye bir tavrı vardı. Pek öğretmen-öğrenci ilişkimiz olamadı.

Tülin Özen: Gözleri Atatürk gibi derin ve deli bakar. Beni derinden etkiler. Tiyatro dışında bir şey yapamaz diye düşündüm. Ama Altın Portakal"ı aldı. Beni acayip şaşırttı. Bunların arasında gerçek star o olacak.

Naz Elmas: Özcan Deniz ile çevirdiği "Haziran Gecesi" yüzünden biraz değişti. O zaman öğrenciydi, öyle bir şöhret oldu ki, daha alt yapısını doldurmadan yıldız haline geldi. Sanatsal bir geçmişi, hayat felsefesi de yoktu. Hızlı çıktı ve hızlı indi. Keşke şöhret onu sonra bulabilseydi ve Naz onu kaldırabilseydi, kaldıramadı.

MİLLİYET