KÜRT açılımı tartışmasında partiler arasındaki söz düellosunun karşılıklı hakaret boyutuna ulaşırken, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ"ın, önceki günkü MHP"ye yönelik “ulumalı” tepkisi, AKP"li bazı isimleri de şaşırttı.

Ak Parti MKYK üyesi ve Yenişafak Gazetesi Yazarı Ayşe Böhürler: Sayın Bozdağ neden bu kadar yüksek sesle bir cevap verme ihtiyacı doğdu onu tam bilemiyorum. Bu üslup Sayın Bozdağ"ın siyasi üslubuyla da örtüşmüyor. Elbette böylesi bir toplumsal meselede, karşı çıkanlar, farklı düşünenler olacaktır. Ancak herkesin fikirlerini ifade ederken, kimseyi rencide etmemesi, kullanılan üslubun toplumsal barışa katkı sağlayacak yönde olması lazım.

Ak Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda: Herkese düşen görev neyse iktidar da muhalefeti de yapmalı. Birbirimiz gibi düşünmeyebiliriz. Birbirimize saygı çerçevesinde muhalefet de biz de üzerimize düşeni yapmalıyız.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu: Sürecin sağlıklı işlemesinden yanayız. Bu bir demokratik açılım projesidir. Bu konuda söyleyecek sözü olan herkesin görüşlerini sakin bir üslupla söylemesi lazım. Onun dışındaki tavır, ülkenin hayrına değildir. Üslubun da demokratik açılıma katkı sağlayacak yönde olması lazım.

Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç: Sayın Bozdağ, MHP ve CHP"den hiç haketmediğimiz, ancak son günlerde duymak zorunda kaldığımız hakaret ve ihanet suçlamalarına cevap vermiştir. Kimseye çamur atmadık, kimseyi bölücülükle, terör örgütüyle masaya oturmakla suçlamadık. Gayemiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bu meramımız doğru anlaşılsın diye bu açıklama yapıldı. / vatan