Derginin haberinde Ukrayna'nın bağımsızlığını kazandığı 1990'lı yıllardan itibaren Ukraynalıların iş bulmak amacıyla sürekli dış ülkelere gittiği belirtildi. Son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinin artık çalışmak için gelen yabancılara kapılarını kapatması üzerine özellikle Ukraynalılara kapılarını açık tutan ülkelere geniş yer verildi.
 
Habere göre Ukraynalılara kapısı açık olan ilk 5 ülke ve özelikleri şöyle:
 
Rusya: Bir zamanlar Ruslar, Ukraynalılardan kurtulmak isterlerken şimdilerde Rusya yönetimi Ukraynalıları Rusya vatandaşı olmaya teşvik ediyor.
 
Ukrayna'nın Avrupa'ya açılan kapısı Polonya ise Ukraynalılara özellikle tarım sektöründe ihtiyaç duyuluyor.
 
Çalışan yerli nüfusun toplu halde ülkeyi terk ettiği İspanya gibi ülkelere göçtüğü Bulgaristan ise iş gücüne ihtiyaç duyuyor. 
 
Öte yandan işinde uzman Ukraynalıların rahatlıkla iş bulabildiği bir diğer ülke ise Türkiye. Türkiye'nin dezavantajlarından bir tanesi Türkçe. Ukraynalılar ise turizm sektörünü tercih ederek Türkçe dil bariyerini İngilizce ile aşıyor. 
 
Ukraynalıların çalışmak için tercih ettiği ülkeler reytinginde beşinci sırada ise Kıbrıs geliyor. Rus zenginlerin KKTC'da off-shore şirketlerinin bulunması başlıca faktör olarak görülüyor. Üstelik bu şirketlerin ofisleri AB üyesi Kıbrıs Rum Kesimi'nde de bulunuyor.