Alman hoca, Beşiktaş"ta futbolun patronu olan Adalı"yı iki yıldızın transferi için “Çok tecrübeliler ve bize Avrupa Ligi"ni kazandırabilirler” diyerek ikna etti


BEŞİKTAŞ"TA Guti ve Raul heyecanı sürüyor. İki futbolcunun transfer çalışmaları sürdürülürken, yönetimin ufkunu açan isim ise teknik direktör Bernd Schuster oldu. Alman çalıştırıcı Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile yaptığı görüşmede Guti ve Raul"un ismini verirken, neden bu oyuncuları istediğini de anlattı. Sözleşmesine 500 bin Euro"luk Avrupa Ligi şampiyonluğu primi koyduran Schuster, bu hedefe ancak uluslararası alanda üst düzey tecrübeye sahip oyuncularla ulaşılabileceğini ve Raul ile Guti"nin de bu doğrultuda biçilmiş kaftan olduklarını söyledi. Schuster, Adalı"yı bu transfer için şu sözlerle ikna etti:


"ŞOV İÇİN DEĞİL"

“EĞER bu sene Avrupa Ligi"ni kazanmak ve önümüzdeki sezon da Şampiyonlar Ligi"ne tecrübe kazanmış bir kadroyla girmek istiyorsak, uluslararası tecrübeye sahip bu tip oyuncuları almalıyız. Orta saha ve forvette böyle iki oyuncumuzun olması rakipleri korkutacaktır. Yalnızca kadroda diye yabancı oyuncu transfer etmek benim etiğimde yok. Transfer ettiğimiz tüm futbolcuların takıma fayda sağlaması gerekiyor. Geçmişte alınan bazı yabancı oyuncular, uluslararası mücadelelerde takımın çizgisini yukarı çıkartamamış. Raul ve Guti şov amaçlı değil, özellikle yerli futbolculara katkı sağlayabilecekleri için, Beşiktaş"ı Avrupa"da söz sahibi bir takım haline getirebilecekleri için alınmalı. Onlar bizi rahatlıkla taşıyabilirler.”