Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, 25 Ekim Pazar günü Galatasaray ile yapacakları derbi mücadelesinde, sarı-lacivertli taraftarların, ezeli rakiplerine karşı kendileri için önemli bir avantaj olacağını ifade etti.

Can Bartu Tesisleri"nde Almanya"nın ARD Televizyonu"na yaptığı açıklamaların ardından, derbi maçla ilgili Türk basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Alman teknik adam, derbi öncesi iki takımın da moral ve kondisyon olarak iyi durumda bulunduğunu kaydederek, "Bizim tek avantajımız, seyircimizin önünde oynayacak olmamız. Biz evimizde her zaman çok güçlüyüz" dedi.

Steaua Bükreş karşısında alınan galibiyetin, Gaziantepspor yenilgisinden sonra, takımın geri dönüşü adına çok önemli olduğunu vurgulayan Daum, "Bükreş"te takımın geri dönüşünü görmek önemliydi, sevindiriciydi. Takımımın hala organize olduğunu, yaşadığını göstermesi açısından iyi oldu" diye konuştu.
Christohp Daum, Steaua Bükreş maçında Alex"in olmamasının takımı etkilemediğini, takımın Alex"ten yoksun oynayabildiğini de gösterdiğini kaydetti.

"ALEX VE GÜİZA"YA İHTİYACIMIZ OLACAK"

Alman teknik adam, sakatlıktan çıkan Alex ve Güiza"nın Galatasaray"a karşı forma giyebilmeleri için hazırlanmaları anlamında önlerinde yeterince zaman olduğunu söyledi.

Bugün ilk antrenmanlarına çıkan iki futbolcuya ihtiyaçları olduğunun altını çizen Daum, "Oynayabilmeleri için önlerinde yeterince zaman var. Semih ve Kazım"ın da sakatlık sorunları bulunduğunu düşünürsek, Alex ve Güiza"ya ihtiyacımız olacak" diye konuştu.

Alex"in oynayamaması durumunda bu futbolcunun görevini kime vereceği sorusuna da Alman teknik adam, Alexli bir takım planladığını ifade ederek, "Bunu ancak oynayamayacak durumda olursa düşünürüz. Şu anda oynayacak diye bakıyorum" şeklinde yanıt verdi.

Sakatlıklar nedeniyle kadroda zaman zaman değişimler yaptığını ifade eden Daum, "Bu playstation gibi değil ki istediğim oyuncunun yerine istediğim oyuncuyu görevlendireyim. Sakatlıklar nedeniyle elimde fazla seçenek olmayabiliyor" dedi.

"GALATASARAY KARŞISINDA KONTROLLÜ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Fenerbahçe teknik direktörü, Galatasaray maçı için farklı bir taktiksel anlayış düşünmediğini ifade ederken, sarı-kırmızılı futbolculardan Keita ve Arda"ya dikkat edeceklerini belirtti.

Taktiksel olarak küçük bir değişiklik olabileceğini anlatan Daum, "Galatasaray"ı fazla düşünürsek kendi oyunumuzu sahaya yansıtamayız. Bizim de kendi potansiyelimiz var. Rakibi çok fazla düşünürsek kendimize konsantrasyon sağlayamayız" diye konuştu.

Daum maçla ilgili şunları kaydetti: "Galatasaray karşısında kontrollü olmaya çalışacağız. Böyle maçlarda zaten az pozisyon olur, bunları da değerlendirmeye çalışmak lazım. Maçın atmosferinden etkilenmeden kontrollü olmalıyız. Karşılaşmayı 11 kişi tamamlamak istiyoruz. Bütün maç boyunca kontrollü olup hata yapmamalıyız, pozisyon vermemeliyiz, defansta çok iyi organize olmalıyız."

ARD TELEVİZYONUNA YAPTIĞI BAZI AÇIKLAMALAR

Christoph Daum, Almanya"nın ARD Televizyonu"na yaptığı açıklamalarda, Fenerbahçe"nin kendisine ihtiyacı olduğu müddetçe burada kalmak istediğini belirtti.

Sözleşmesi sona erdiğinde ne yapacağı sorusuna verdiği yanıtta Daum, "Bana ihtiyaçları olduğu ve ben onlara yardım edebildiğim müddetçe burada kalmak isterim" dedi.

Roberto Carlos ile ilgili soruya da Alman çalıştırıcı, "Onun tecrübelerinden sadece takım arkadaşları değil ben de faydalanıyorum. Burada bulunmasının takıma pozitif etkileri var" karşılığını verdi./yeni şafak