Siyasette ender görülen bir manzara 12 Haziran genel seçim öncesinde yaşanıyor. Eski bakan ve milletvekilleri, genç kuşağa yer açarak aktif siyaseti bırakıyor.

11 Nisan"da kesinleşecek olan AK Parti listelerinde; Devlet Bakanı Mehmet Aydın"ın da aralarında bulunduğu 20 milletvekili aday olmadı. MHP"den de Devlet eski bakanları Bekir Aksoy, Gürcan Dağdaş, eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu da yeniden adaylık başvurusu yapmadı.

68 yaşındaki Devlet Bakanı Mehmet Aydın politikayı bırakarak kitap yazacağını açıkladı. Siyasetin “Kemal Abisi” Unakıtan da bu kez aday olmadı. DP'den istifa eden eski Başbakan ve Rize bağımsız milletvekili Yılmaz"ın da 12 Haziran"da aday olmayacağı belirtiliyor.

Dışişleri eski Bakanı AK Parti"li Yaşar Yakış da 78 yaşında politikaya veda ediyor. Deniz Baykal"ın önerisiyle aktif siyasete giren CHP"li Esfendar Korkmaz da aday olmadı. AK Parti Şanlıurfa milletvekili Cenap Gürpınar da politikayı bırakıyor. 71 yaşındaki MHP"li eski bakan Sabahattin Çakmakoğlu da yeniden aday olmayan isimler arasında bulunuyor.