Haşim İşcan İlköğretim Okulu öğrencisi Burak Gencer'in evine giden öğretmeni Süleyman Gül, karneyi teslim ederek öğrencisini kutladı. Doğuştan belden aşağısı felç olan Burak, karnesini ve takdir belgesi alırken öğretmeninin elini öperek teşekkür etti.

Burak'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden Süleyman Gül, ''Ortopedik özürlü bir gencimiz. Sağlık kurulundan rapor almışlar. Fiziki imkanlar okullarda bu şartlarda zor olduğu için kendisine evde eğitim imkanı verilmiş. Belki okul ortamı yok, ama evdeki çalışması gayet güzel. Kendisini ara sıra okuluna götürüyoruz ve arkadaşlarıyla hasret gideriyor. Çok iyi çalışıyor ve kendisinden çok memnunum'' dedi.

Karnesini alırken heyecanlanan Burak ise çok mutlu olduğunu söyledi.

''BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORUM''
Haşim İşcan İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Sedat Kılıç'ta, karnesini evine gelen öğretmeni Nihat Şahin'den aldı.

Karnesinin takdir olacağını önceden bildiğini anlatan Kılıç, ''6 yıldır evde ders alıyorum. Vücudumun belden aşağısında ve kollarımda sorun var. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum'' dedi.

Öğretmeni Nihat Şahin de 4 yıldır Sedat'a evde ders verdiğini belirterek, engelli öğrencilerin genellikle bilgisayar mühendisliği ve eczacılık gibi oturularak yapılan meslekleri tercih ettiğini kaydetti.

GAZETEPORT