Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Emniyet Müdürü Recep Güven, vatandaşın can ve mal güvenliği gibi önemli bir görevi üstlendiklerini belirtti. 
 
Kursla ilgili bilgiler veren Recep Güven, “Kursta, başta silah bilgisi ve etkili silah kullanmanın önemi olmak üzere; örnek olay görüntülerinin analiz çalışmaları, bölgenin terör kapasitesi ve terörist faaliyetleri, kontrollü takip ve takipten kurtulma, el bombasına karşı hareket tarzı, iletişim ve polis etiği, polis mevzuatında silah kullanma, arama ve kontroller, nokta ve devriye hizmetleri, şüpheli maddelerin değerlendirilmesi gibi konularda eğitim verilmiştir." dedi.
 
Emniyet personelinin eğitimine büyük önem verdiklerini aktaran Güven, "Terörle mücadele ve terör eylemlerinde alınan tedbirlerin kapasitesinin arttırılması, meydana gelen kayıpların minimum seviyelere indirilmesi ve daha etkin bir şekilde saldırıları karşı koyulabilmesi amacı ile Koruma Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde Müdürlüğümüz kadrosunda görevli sabit nokta ve nöbet görevi ifa eden personele yönelik olarak 3 dönem halinde 'Terörizme Karşı Önemli Tesisleri Koruma Kursu' düzenlenmiştir. Tesisleri koruma, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi önemli bir görevi üstlenen personel, eğitimle bilgilerini bir kez daha hatırladı. Amacımız, koruma algısını ve reflekslerii yükseltmek, melekeleri bir kere daha harekete geçirmektir. Bu kursta herkes 250 mermi kullandı. Herkes silahını daha iyi tanıdı.”diye konuştu.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Hüseyin Tunçoğlu da "Verdiğimiz kursun amacı farkındalığı arttırmak, almış olduğumuz görevi başarıyla yürütmek ve kendimizi korumaktır. Almış olduğumuz bilgiler bize yarayacak, bizi koruyacak bilgilerdir. Bu kursta almış olduğunuz eğitim mutlaka yararlı olmuştur.” şeklinde konuştu.
 
Törende daha sonra kursu başarıyla bitiren personele sertifikaları Daire Başkanı Hüseyin Tunçoğlu, Emniyet Müdürü Recep Güven ve müdür yardımcıları tarafından verildi. Emniyet Müdürü Recep Güven, Koruma Dairesi Başkanı Hüseyin Tunçoğlu’na da kursa olan katkılarından dolayı bir plaket verdi.
 
Öte yandan 3. dönem kursunun 10-21 Ekim tarihleri arasında Emniyet Müdürlüğü'nden 21 personel ile Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 21 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirileceği öğrenildi.