İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan Fikret Seçen, kendisinin yürüttüğü Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıkan belgelerle ilgili soruşturmada Hüseyin Ayar'ı, Ergenekon davası tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın mahkemeden saklandığı belirtilen raporuna ilişkin soruşturmada ise Mehmet Berk'i görevlendirdi. Donanmada döşeme altına saklanan çuvallara ilişkin soruşturmaya ise Hüseyin Aksoy bakacak.

Başsavcı vekilliği görevlerine atanan Fikret Seçen, Zekeriya Öz ve Ercan Şafak'ın yürüttükleri soruşturmalar yeni savcılara devredildi. Özel Yetkili Başsavcı Vekili olan Fikret Seçen, atanmadan önce kendisinin yürüttüğü 2 soruşturma için görevlendirme yaptı.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal'ın mahkemeden saklandığı iddia edilen ve taburcu olabileceğini gösteren sağlık raporuna ilişkin soruşturmayı bundan sonra Mehmet Berk yürütecek. Savcı Mehmet Berk, daha önce Balyoz soruşturmasında görev almıştı. Ancak çok sayıda muvazzaf generalin de gözaltına alınması kararı verilen dalgada dönemin Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Berk'in Balyoz soruşturmasından alındığını duyurmuştu.

Başsavcı Vekili Seçen, yine kendisinin yürüttüğü Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerle ilgili dosyayı savcı Hüseyin Ayar'a devretti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atandıktan sonra Sultanahmet Adliyesi'nde görev yapmaya başlayan Ercan Şafak'ın yürüttüğü Gölcük Donanma Komutanlığı'nda döşeme altından çıkan ve Poyrazköy davasının devamı niteliğindeki belgelere ilişkin soruşturmayı da bundan sonra Hüseyin Aksoy yürütecek.

KANSIZ VE ERMERTCAN, ÖZ'ÜN ODASINA TAŞINDI

''Ergenekon'' soruşturması için görevlendirilen İstanbul Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ve Ufuk Ermertcan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz'ün boşalttığı odaya taşındı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce görev yeri değiştirilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak atanan Zekeriya Öz'ün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin 5. katında bulunan makam odasına, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürütecek olan Cihan Kansız ve Ufuk Ermertcan yerleşti. ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili dosyaların taşınma işlemi de tamamlandı. 
Bu arada Savcı Kansız'ın, ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili birinci ''Ergenekon'' davasının iddianamesinden başlayarak tüm süreçle ilgili okuma ve inceleme yapacağı, bu nedenle emniyet mensuplarından da brifing alacağı öğrenildi.