"Mayıs başı, ortası gibi hiç tarih veremiyor musunuz?" sorusu üzerine Kılıç, "Mayıs ayı içerisinde önceden planlanmış bireysel başvuru sebebiyle İspanya'da, Almanya'da çalışmalarla ilgili programlarımız var. Buralara seyahatler yapılacak, bütün heyet gidecek. Bunlar en az 7-8 ay önce planlanmış seyahatler. Bir zaman aralığında fırsat bulacağız, öyle diyelim ama bunları konuşabilmek için raportörün raporunun gelmesi lazım" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürenin daraldığının" belirtilmesi üzerine Kılıç, konunun raportörde olduğunu ve raporun henüz hazırlanmadığını söyledi. Raportörün sadece bu konuyla ilgilendiğini ifade eden Kılıç, "Takdir ederseniz bize gelen davalar bir çırpıda 'şöyledir, böyledir' diye raporu yazılacak olan davalar değil. Bunlar uzun, ince ve detaylı çalışmalar sonucunda bir rapora bağlanıyor ve daha sonra arkadaşlarımıza süre veriyoruz, arkadaşlarımız da o süre içinde hazırlığını yaparak müzakerelere başlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin "davayla ilgili totolar başladı?" sözlerine Kılıç, "Onlar tamamen bizim dışımızda. Onların bizimle uzaktan yakından ilgisi yok" karşılığını verdi.
AA