İşte konuşmasından satır başları:


- Anayasa Mahkemesi"nin meşruiyeti sorgulanmış, Anayasal kurumlar arasında yetki tartışması yaşanmış, bu tartışma sonucu da bütün kurumlar yara almıştır.

- Meclis"in tatile girmesiyle siyasi tansiyon düşmüştür. Daha önce toplanmasını gerektirecek bir durum olmaz ise Meclis 1 Ekim"den sonra açılacaktır.

- Başörtüsü ve AKP kapatma davalarında Anayasa Mahkemesi"nin beklenen gerekçeli kararın çok büyük sonuçlar doğuracaktır.

- Meclis"in tatile girdiği bu ortamda bu konularda doğru tespite dayalı gerçekçi değerlendirme yapılması ve önümüzdeki sürece hazırlıklı olunması büyük önem taşımaktadır.

- Anayasa Mahkemesi"nin başörtüsü konusunda aldığı anayasa"nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişiklikleri, gerekçeli kararı henüz açıklanmamıştır.

MHP'NİN TAVRI ORTADADIR

-Meclis"in iradesini hiçe sayarak Anayasa"da belirlenen çerçeveden dışarı çıkması kabul edilebilir bir durum değil.

-MHP"nin tavrı grup toplantısında bütün açıklığı ile ortaya konmuştur.

- Düzenlemelerde Meclis çoğunluğu nedeniyle sayısal olarak belirleyici olacak parti AKP"dir. Ancak Başbakan Erdoğan bu çağrımıza yanıt vermemiştir.

- Önümüzdeki dönemde siyasetin hareket alanını etkileyecek ikinci unsur. AKP kapatma davasının sonuçları olacaktır.

- Anayasa Mahkemesi"nin açıkladığı kararla AKP"ye hazine yardımından mahrum bırakılma cezası vermiştir.

- AKP"nin kapatılmaması MHP"nin koalisyon hükümeti olduğu 57. hükümet döneminde yapılan değişiklilerle olmuştur.

- Mahkemenin sadece geçmişi değil, siyasetin geleceğini ilgilendiren bu kararının, siyaset kurumunun çok ciddi sonuçlar doğurması muhtemeldir.

Anayasa Mahkemesi'NİN KARARI TBMM'Yİ DE İLGİLENDİRMEKTEDİR

- AKP"nin bu şekilde suç tespitiyle mahkûm olması vahim bir durumdur. AKP"nin bundan sonraki hareketlerini izleyecektir.

- Gerekçede yer alacak yorumların siyaset alanının sınırları üzerinde kısıtlayıcı etkiler yaratması ihtimal dışı sayılamayacaktır.

- Anayasa Mahkemeleri"nin kararı sadece AKP"yi değil, TBMM"yi de yakından ilgilendirmektedir.

- İktidardaki bir partinin böyle bir cezaya çarptırılması, normal ve sürdürülebilir bir durum olarak görülemeyecektir.

- TBMM"nin görev yetki ve fonksiyonlarının mahkeme kararıyla sınırlandırılması kuvvetler ayrılığı ilkesini zedeleyecektir. Bu tablo istikrarsızlık tablosudur.

- Türkiye alacakaranlık bir döneme girmiştir.

- Başta AKP olmak üzere herkes gerekli dersleri çıkarmak durumundadır.

- MHP"nin siyasette yeni dönem temennisini anayasal yargı süreçleri devam ederken ilk dile getirilen parti olduğu bilinmektedir.

Hürriyet