CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 17 Mayıs 2008'de Elmadağ Belediye Başkanı CHP'li Ömer Ağa Kurt"un odasında, sohbet sırasında hacca gitme isteğini söyleyen partili Mustafa Ünal'a verdiği esprili karşılık nedeniyle hakkında fezleke hazırlandı. Bu durum özellikle dinci basında tartışma yaratırken, Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı, Hz. Muhammed ile ilgili sözleri nedeniyle CHP Genel Sekreteri Önder Sav"ın dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul"dan başta Üzeyir Bekiroğlu"nun avukatı aracılığı olmak üzere Eskişehir"den 1, Ankara"dan 5, Balıkesir"den 1, Batman"dan 1 kişi olmak üzere vatandaşların suç duyurusu üzerine, Önder Sav"ın dokunulmazlığının kaldırılması talebini içeren fezlekeyi Meclis"e iletilmek üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü"ne gönderdiği öğrenildi. Hazırlanan fezlekede, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile suçlanan Önder Sav"ın halkın dini değerlerini aşağıladığı, bu sözlerinin kamu barışını bozmaya yönelik olduğu iddia edildi.

Sav"ın Elmadağ ziyaretinde, partisine mensup Mustafa Ünal ile hac ve Peygamber hakkında söylediği sözler tartışma konusu olmuştu. Ünal"ın hacca gitme isteğine “Boş ver Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed ayağından tutup bırakmaz. Bir de senin oradaki cenazenle uğraşmayalım” diyerek esprili karşılık vermişti. Bu sözler ise dinci basında eleştiri konusu olmuştu.

Elmadağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Demir, dava konusu olan Mustafa Ünal ile Önder Sav"ın sohbetindeki konuşmaları kameraya çeken CHA Muhabiri Murat Kaya"nın çektiği görüntülerin CD"sini de alarak, dosyaya ekleyip, Adalet Bakanılğı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü"ne gönderdi. Başsavcı Demir"in hazırladığı fezlekede, Önder Sav ile Mustafa Ünal"ın konuşmaları ile çekilen CD görüntüleri yer aldı.