KAMU Görevlileri Etik Kurulu tarafından, Mustafakemalpaşa"da kaymakamlık yaptığı dönemde oğlunu işe aldırdığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nda çalışan bir kadınla yakın arkadaşlık ilişkisi kurduğu ve Kaymakamlığa ait aracı alkollü kullanıp kaza yaptığı iddialarıyla kınama cezası verilen Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan"ın oğlu Buğra Saçan babası hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Babasının annesiyle evliyken, şu anki eşi Burcu Saçan"la 4 yıl ilişkisi olduğunu söyleyen Buğra Saçan, “Kendisinden utanıyorum. Nefretim o ölmeden geçmez” dedi.

Adem Saçan"ın 3 çocuğundan ikincisi olan 27 yaşındaki Buğra Saçan, Kamu Görevlileri Etik Kurulu"nun kınama cezası vermesine neden olan olayları ve babasının ikinci evliliğini anlattı. Buğra Saçan, “Yaşadıklarım, bıçaklanan bir insanın şok hali gibi. Sanki bıçaklanmışım gibi büyük bir şok yaşıyorum” dedi.

Babasının önceleri "ilkeli, erdemli bir adam" olduğunu takdirnamelere boğulduğunu anlatan Buğra Saçan, “Kendisi bizim gururumuzdu. Ancak bırakın artık gurur duymayı kendisinden utanıyoruz” dedi.

“İŞE ALDIĞI MEMURUYLA EVLENDİ”

Babası Adem Saçan"ın, şu andaki eşi Burcu Saçan"la annesi ile evliyken ilişkisi olduğunu, annesiyle kasım 2009'da boşandıktan hemen sonra, aralık 2009'da Burcu Saçan'la evlendiğini anlatan Buğra Saçan, babasının gazetelere verdiği demeçlerde kendisini savunmasını da anlamsız bulduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Babam diyor ki, "Ben onunla evlendim ve mutlu bir evliliğim var." İlçedeki ona karşı güvensizliğin, bu olayların çıkmasının, Bakanlığa bu konunun gitmesinin belki de en önemli nedeni bu yaşadığı ilişki. Yeni eşi 27, kendisi 57 yaşında. Burcu Saçan, kendisinin İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na sözleşmeli olarak işe aldığı bir memurdu.”

"ANNEME ŞİDDET UYGULADI"

Babasının Burcu Saçan"la 4 yıldır ilişkisi olduğunu, bu ilişkinin zamanla ilçede duyulduğunu ve çeşitli ortamlarda konuşulmaya başlandığını anlatan Buğra Saçan, 2 yıl önce ağabeyiyle birlikte babasını uyardıklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok ciddi kavgalar ettik. Şimdiki eşi de eşinden ayrılmıştı. Ona da çok sert uyarılarda bulunduk. Mesajlar attık, telefonla da konuştuk, ancak ilişkiyi bitirmedi. Çeşitli yerlerde, karavanda buluştukları, makam odasında görüştüklerinin iddia edilmesiyle ilçede söylentiler aldı yürüdü. Bunun ardından ilçede Adem Saçan"a karşı güvensizlik ortamı oluştu, babamın prestiji zedelendi. Sonra annem duydu. Annem duyunca, önce bu ilişkisini bitireceğini söyledi. Sonra fikri değişmiş olacak ki, anneme hem psikolojik, hem de fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Fiziksel şiddet abartılacak ölçüde değildi ama vardı. Ancak psikolojik şiddetin her çeşidini anneme uyguladı. Bu konuda kendisiyle en büyük mücadeleyi ben verdim. Bu yolda gitmeye devam ederse kendisiyle ömür boyu konuşmayacağımı söyledim. Bütün bu uyarılarımızı dikkate almadı. Bize defalarca "Onu seviyorum. Artık onunla evleneceğim. Mutlu değilim" dedi. Babam tercihini yapınca bir daha yüzüne bakmadım. Bu içimdeki nefret o ölmeden de geçmez”

"BENİ İŞE YERLEŞTİRDİĞİ DOĞRU"

Babası Adem Saçan"ın kendisini Mermer Organize Sanayi Bölgesi"ne halkla ilişkiler memuru olarak yerleştirdiğini doğrulayan Buğra Saçan şöyle konuştu:
“Üniversite mezunuyum ve dil biliyorum. Hayatımı da bundan sonra bu ilçede sürdürmek istedim. Ancak benim işe alınmamda 11 kişilik mütevelli heyeti vardı. 2 yıl çalıştım ve sonradan bana hiçbir şey söylenmeden, "Biz senden çok memnunuz ama ne olduğunu sen de biliyorsun" dediler ve işime son verildi. Babam yıpranmış bir adamdı. Çünkü son döneminde herkesle gemileri, köprüleri yaktı, yıktı. Psikolojisi bozuldu. Herkesle kavga etti. Beni ondan intikam almak için işten çıkarmış olabilirler.”

DHA