Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan yaptığı açıklamada tarıma dayalı sanayinin Aydın"da gelişmesinin birincilikli öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.
Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan tarıma dayalı sanayinin Aydın"da gelişebilmesi için bütün şartların bulunduğunu söyleyerek “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz kuruldu. Bakanlığımızın iznine müteakip yatırımları başlayacağız. Dünya"nın en verimli toprakları üzerinde tarım yapma imkanımızı değerlendirmemiz gerekli. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için genç, kalifiye iş gücü sıkıntımız bulunmuyor. Zengin Jeotermal kaynaklarımızı sera tarımcılığında etkin olarak kullanmaya başladığımız zaman Aydın tarıma dayalı sanayi de müthiş bir ivme kazanacaktır” dedi.
Aydın"ın tarımsal üretimi, zengin Jeotermal kaynakları ve tarihi turistik zenginlikleri sayesinde büyük bir hamle başlatmasının zor olmayacağını söyleyen Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan “Bu zenginliklerimize Çine İlçemizdeki seramik sektörünün ham maddesi quartz, feldispat gibi zengin maden potansiyelimizi ekleyince. Neredeyse Aydın"da var olmayan zenginlik yok diyebiliriz. Çine-İzmir arasındaki demiryolu yapımı tamamlandığı zaman bu potansiyelimiz de daha fazla katma değer yaratacak” diye konuştu.