Savcılık ve emniyet kayıtlarında yaşanan karışıklık sonrasında, ölüm haberiyle yıkılan ağabey Muhterem Kantar, kardeşinin yaşadığını öğrenince büyük sevinç yaşadı.



İstanbul'da yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Emine Boyacı, 2 hafta önce çocukları 10 yaşındaki Rıdvan ve 4 yaşındaki Esme ile birlikte memleketi Çorum'a geldi. Burada ameliyat olan babası Recep Kantar'ı ziyaret eden Emine Boyacı, geçen perşembe günü Çorum Otobüs Terminali'nden saat 21.00'de İstanbul'a gidecek otobüse bindi. Hüseyin Koca yönetimindeki yolcu otobüsü, dün saat 02.00 sıralarında, Ankara Kuzey Çevre Yolu Karapürçek Mevkii'nde arıza yaptı. Arıza yapan otobüsten başka bir otobüse yolcuların aktarıldığı sırada bir TIR, yolculara çarptı. Kazada öldüğü bildirilen 6 kişi arasında Emine Boyacı'nın da adı açıklandı.

APAR TOPAR ANKARA'YA GİTTİ

Emine Boyacı'nın Çorum'da yaşayan 33 yaşındaki kardeşi Sami Kantar'a ve İstanbul'daki eşi Hakkı Boyacı'ya, televizyonlardan kazada ölenlerin kimliklerinin açıklanması üzerine, acı haber yakınları tarafından verildi. Haberin ardından apar topar hemen Ankara'ya giden Sami Kantar, aynı kentte yaşayan ağabeyi 43 yaşındaki Muhterem Kantar'ı da arayarak ablasının kazada öldüğünü bildirdi. Acı haberi kardeşinden aldıktan sonra şoke olduğunu ifade eden Muhterem Kantar, “Emine'nin bindiği otobüsün kaza yaptığı ve kardeşimin öldüğünü öğrendim. Beni küçük kardeşim Sami aradı "Ablam kazada ölmüş, ben Ankara'ya gidiyorum" dedi. Haberi alınca şoke oldum. İnanamadım. Kardeşim "Sen gelme ben cenazeyi alıp geleyim" dedi ve aileye haber vermemi istedi” diye konuştu.

MORGLARI GEZDİ, GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Kardeşi Sami Kantar'a cenazenin Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi2nde olduğunun söylendiğini anlatan Muhterem Kantar, “Kardeşim Sami, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmiş. Orada dört cenaze varmış. Savcı kardeşime dördünü de göstermiş. Ancak gösterdikleri Emine olmayınca o zaman sizin cenaze Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde demişler. Oraya gitmiş. Orada da "Cenaze morgda" demişler. Ancak morga gittiğinde oradaki bir kişinin cenazesinin Emine'ye ait olmadığını görmüş. Emini'nin yaşadığı, ölmediği ortaya çıkmış. Doktorların yaşadığını söylediği kardeşim ameliyata alınmış. Daha sonra Sami beni aradı "Ablam ölmedi, yaşıyor" dedi. Ben de Ankara'ya yola çıkmıştım geri döndüm” diye konuştu.

YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Kız kardeşinin, emniyet ve savcılık kayıtlarında ölü olarak yazıldığını ancak kaldırıldığı Ankara Atatürk ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde doktorların kardeşi Emine Boyacı'yı ameliyata aldığını söyleyen Muhterem Kantar, karaciğerinde ezilme ve parçalanma olan kız kardeşinin ameliyat edildikten sonra Yoğun Bakım'a alındığını ve şu an hala Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gördüğünü belirtti. Kantar, kardeşinin yeniden hayata tutunması için dua ediyor.