Bir buçuk yıllık titiz bir çalışma sonucunda ses sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan tarafından bestelenen Demirci Mehmet Efe türküsü biri solo, diğeri enstrümantal olmak üzere albüm haline getirildi. Nazilli Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan albüm, ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.
Albüm hakkında açıklamada bulunan Yıldırım Yıldızdoğan, bir buçuk yıl önce bu Türkünün "Son Efe" belgeselinde kullanmak üzere Erdal Savaş tarafından kendisine sipariş edildiğini söyleyerek “Bir buçuk yıl önce değerli arkadaşım Erdal Savaş, yakında Demirci Mehmet Efe"nin hayatını konu alan "Son Efe" isimli bir belgesel çalışmasına başlayacağını, benim de bu belgesel için bir türkü hazırlamamı rica etti. Böylesine anlamlı bir projede yer almak bana da uygun geldi. Hemen işe koyularak taslak bir çalışma oluşturdum. Kısa bir görüş alışverişten sonra eser son halini alarak bu günlere geldi” dedi.
Son yıllarda gerek milli, gerekse manevi değerlerin görmezden gelindiğini belirten Yıldırım Yıldızdoğan ve Erdal Savaş, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık" a da verdiği destek ve katkı nedeniyle teşekkür ederek, böylesi çalışmaların himaye ve teşvik edilmesi gerektiğini belirttiler. "Son Efe Demirci Mehmet Efe" belgeselinde artık sona gelindiğini açıklayan televizyoncu ve yönetmen Erdal Savaş, Türk kurtuluş hareketinin en önemli bölgelerinden olan Aydın ve Nazilli cephelerinde yaşananları bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkartacak olan belgeselin, bu alanda önemli bir eser olacağını kaydetti.