Kazadan hafif yaralı kurtulan Hüseyin Sümer, olayın hemen ardından yaptığı açıklamada, “Önce türbülansa girdik, sonra ne olduğunu anlamadan yere vurduk. Uçağın bölünen kısımlarından herkes kendini dışarı attı. Bir hostesin çok ağır yaralı olduğunu gördüm. Bazılarının bacağı kırılmış, bazılarının kaşı açılmış. Ekipler, öncelikle ağır yaralı olanlara müdahale ediyor. Bize de müdahale edilmesi için bekliyoruz. Şok içindeyim” dedi.

Kazadan sonra kendi imkânlarıyla sağ salim uçaktan dışarıya çıkan Mutlucan soyadlı bankacı, NTV"ye yaptığı açıklamada “Normal iniş yaparken bir anda hava boşluğu gibi bir durum oldu, uçak kontrolden çıktı ve aniden alçalarak çakıldı. Her şey 10 saniye bile değil, 3-5 saniyede olup bitti. Biz, pilot durumu kontrol eder diye bekliyorduk, ama birden düştük ve durduk. Tarla gibi bir yere indik” dedi.
Mutlucan, her şey saniyeler içerisinde olduğu için düşüş sırasında değil, uçak durduktan sonra panik yaşandığını ifade etti. Bu sırada “Kuyruk bölümünde oturduğunu söyleyen bir başka yolcu Kerem Uzel de “Bağrışmalar oldu, piste 600 metre kadar bir mesafede çakıldık” dedi. Mutlucan da “Biz, ne oluyor diyene kadar yere inmiştik bile” diye konuştu.
Pilotun son anonsunun, olağan iniş anonsu olduğunu, anonsta, “15 dakika sonra inmiş olacağız” dendiğini ifade eden Mutlucan, “Ama 7-8 dakika sonra çakıldık. Bir hava boşluğu gibi bir şey oldu ve uçak aniden alçaldı” dedi.
Uçaktan kendisinin çıktığını anlatan Mutlucan, “Benimle birlikte 15-20 kişi de uçaktan kendisi çıktı. Geride kalanlar, sıkışanlar vardı, onları da gelen ekipler çıkardı. Yeteri kadar ambulans geldi, yolculara yardım etti” diye konuştu.

Otobanda giderken izledi
Görgü tanığı İlhan Karaçay da, NTV"nin yayınına telefonla bağlanarak kazayı şöyle anlattı:
“Eşimle otobanda gidiyorduk. Uçak, normalden hızlı bir iniş yaptı. Eşime "Uçak düştü" dedim. Uçak ikiye bölünmüş ama parçalara ayrılmamış. Alev ya da duman yok. 50 kadar yolcu uçağın etrafında dolaşıyor. Kokpit etrafında bir çatlak var. Uçağın motorları, uçaktan 200 metre ileriye fırlamış durumda.
Eşyalar etrafa saçılmış durumda, hatta bazı insanlar eşyalarını arıyorlar. Olaydan hemen sonra polis ve itfaiye geldi. Çok sayıda itfaiye ve ambulans uçağın etrafında...
Bütün yollar trafiğe kapatılmış durumda. Biz de otobandayız, bir yere kıpırdayamıyoruz, uçaktan 200 metre uzaklıktayız. Eşim yanımda ağlıyor.”
MİLLİYET