ADANA'da hayvanları otlatmak için gittiği merada halası 40 yaşındaki Zehra Demir'e tecavüz eden, sonra göğsünden bıçaklayıp, elleriyle boğduğu suçlamasıyla tutuklanan 20 yaşındaki İbrahim Aslan, "cinayet"ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, "cinsel saldırı" suçundan da 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

3 ay önce Seyhan İlçesi'ne bağlı Zeytinli Araplar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre İbrahim Aslan, Zeytinli Araplar Mahallesi'nde inek otlattıkları meradaki hendekte tuvalet ihtiyacını gideren halası Zehra Demir'i gözetleyip ardından da cinsel saldırıda bulundu. Halasına tecavüz eden İbrahim Aslan, onun tepkisiyle karşılaşınca bıçakla saldırdı. Aslan, göğüs bölgesinde 6 yerinden bıçakladığı 8 çocuk annesi Zehra Demir'i elleriyle boğarak öldürdü. Katil yeğen, ölen halasının cesedini atık su kanalındaki sazlıkların arasına sakladıktan sonra evine gitti.

İnekleri evine dönmesine rağmen kendisinden haber alınamayan Zehra Demir"in cesedi, akşam saatlerinde yakınları tarafından bulundu. Yapılan otopside tecavüze uğradığı, ardından bıçakla yaralanıp, boğulduğu anlaşılan Demir'in katil zanlısı olarak Aslan tutuklandı.

İbrahim Aslan hakkında "nitelikli cinsel saldırı, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçundan dava açıldı. Cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu, cinsel saldırı suçundan da 18 yıla kadar hapsi istenen Aslan, önümüzdeki günlerde Adana 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanacak.

İbrahim Aslan, tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, halasının kendisine sopayla vurup bıçakla saldırdığını iddia ederek, “İnekleri otlatıyorduk. Halam hendeğin içerisinde tuvalet ihtiyacını gideriyordu. O sırada ben uzaktaydım. Beni "İbrahim buraya gel" diye çağırdı. Ben de bulunduğu yere gittim. Elinde bulunan sopayla bana vurmaya başladı. Ben de kendisine "hala ne yapıyorsun?" diye söyleyince, göğsümden tuttu. Elindeki bıçakla bana vuracaktı. Ben de bıçağı alarak, kendisine vurdum. Ancak kaç kez vurduğumu, ne şekilde vurduğumu hatırlamıyorum. Halamla aramızda herhangi bir tartışma, bir husumet bulunmamaktadır” diye konuştu. - DHA