ANKARA"da 27 yaşındaki Mehmet Kaya, kendisini aldattığından şüphelendiği sevgilisi 19 yaşındaki Betül Çelik"i önce bıçakladı, ardından da yaralı halde 60 metrelik viyadükten attı.

Altındağ İlçesi"nde mobilya dükkanı işleten Mehmet Kaya ile işyerinde kasiyer olarak çalışan Betül Çelik arasında 3 ay önce ilişki başladı. Mehmet Kaya şık giyinen, sosyal yönü güçlü ve çevresinde sevilen biri olan Betül Çelik'i kıskandı ve kendisini aldatığını düşündü. Mehmet Kaya, dün Ulus semtine giderek bir bıçak satın aldıktan sonra Betül Çelik"i iş çıkışı otomobiline aldı. İki sevgili önce Mavi Göl"e giderek yemek yiyip, zaman geçirdi. Mehmet Kaya daha önce planladığı gibi sevgilisini burada bıçakla öldürmek istedi, ancak etrafta insanları görünce bu düşüncesinden vazgeçti. Bunun üzerine Mehmet Kaya sevgilisini alarak Çubuk 1 Barajı"na gitti. Mehmet Kaya burada sevgilisi Betül Çelik"i önce karnından 4 kez bıçakladı, ardından da yaralı halde 60 metre yükseklikteki viyadükten attı. Çelik, düşme sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.

"KISKANÇLIKTAN YAPTIM"

Olaydan sonra polise teslim olan Mehmet Kaya verdiği ifadede, mobilya dükkanlarında kasiyer olarak çalışan Betül Çelik ile 3 ay önce ilişkileri başladığını belirterek şunları anlattı:

“Onu çok seviyordum, ancak o gezmeyi, eğlenmeyi seven birisiydi. Bu nedenle çok kıskanıyordum. Son olarak beni aldatığını düşünmeye başladım. Bunun üzerine onu öldürmeye karar verdim. Dün Betül ile buluşmadan önce Ulus"a giderek bir bıçak satın aldım. Ardından Betül"ü alarak Mavi Göl"e götürdüm. Burada öldürmeyi düşündüm, ancak etrafta çok kişi vardı, bu nedenle vazgetçim. Beraber yemek yiyip, zaman geçirdikten sonra Çubuk 1 Barajı"na gittik. Burada "beni niye aldatıyorsun" diyerek bıçaklamaya başladım. Yaralı halde benden yardım istedi, ancak kendimi kaybetmiştim, onu aşağıya attım.”

Betül Çelik"in cesedi dün akşam Arama Kurtarma Timi ile itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu viyadükten halatlarla çıkartılarak, otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı.

DHA