ADANA"da yanan samanların intikamı için akrabalarının 5 yaşındaki kızı Berivan Köylü"yü naylon iple boğarak öldürdükten sonra 2 kuzenine tecavüz ettirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 40 yaşındaki Türkan Köylü ile halası 55 yaşındaki Fatma Köylü, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.
Karataş İlçesi"ne bağlı Sirkenli Köyü"nde 16 Haziran 2008"de evlerinin önünde oynarken kaybolan Berivan Köylü"nün bir gün sonra atık su kanalında cesedi bulundu. Saman balyası ipiyle boğularak öldürülen küçük kızın otopsisinde, tecavüze uğradığı belirlendi. Sağ el tırnaklarında deri parçaları ile avucunda 3 tel saç bulundu, omuz, kol ve bacaklarında morluklar, göğsünde diş izleri görüldü. Katil yada katillerin köyden olabileceği şüphesi ile köyde yaşayan onlarca kişinin kan örnekleri alındı. 13 yaşındaki kuzeni S.K."den alınan kan örneği, öldürülen kızın pijamasında tespit edilen meni lekesi ile uyuştu. S.K., “Ben gördüğümde Berivan ölüydü. Ceset ahırdaydı. Başında Fatma ve Türkan Köylü ile R.M.K. vardı. Cinayeti benim üzerime yıkmak için cesede zorla tecavüz ettirdiler. Korkumdan yaptım” dedi. Soruşturma sonunda, katil zanlısı olarak Türkan Köylü ile halası Fatma Köylü, S.K. ve 13 yaşındaki R.M.K. tutuklandı.
Türkan Köylü"ye ait 550 saman balyasını olaydan 4 gün önce Berivan"ın annesi 44 yaşındaki Yıldız Köylü"nün yakmasından şüphelenilip intikam için küçük kızı vahşice öldürdükleri iddia edilen kadınlar ile tecavüz zanlısı 2 kuzen hakkında ayrı ayrı mahkemelerde dava açıldı. "Cinayet" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, "cinsel istismar" suçundan ise 15"er yıl hapis cezaları istenen Türkan ve Fatma Köylü, Adana 5"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanmaya başladı.

"VİCDANIM RAHAT, ALNIM AK"
Haklarındaki suçlamayı kabul etmeyen kadınlardan Türkan Köylü, iftiraya uğradığını öne sürüp, “Hak ve adalet huzurunda vicdanım rahat, alnım aktır. Kurban seçildik. Kendi akrabalarımızın hakaret ve iftiralarına maruz kaldım” dedi. Türkan Köylü, S.K."nin suçlamalarıyla ilgili ise, “Özellikle S.K."nin hakkımdaki iddialarını kabul etmiyorum. Ailesinin baskı ve yönlendirmesiyle bizi kurban seçtiler, bu ithamlarda bulunuyorlar. İftira atıyor” diye ifade verdi.
Fatma Köylü de küçük kızın öldürülmesiyle ilgisinin olmadığını söyledi. Olay günü evde felçli kızı ve oğlu Serdar ile oturduğunu öne süren Köylü, “Ölenin ailesiyle benim bir husumetim yoktur. Bu bize atılmış bir iftiradır. Nedenini bilmiyorum. Ancak, dışarıdaki tuvaletimin dışına pisleyen S.K. ve R.M.K."ye kızmıştım. Bu yüzden aleyhimde böyle ifade vermiş olabilirler” diyerek tahliyesini istedi.

"TEDİRGİNLERDİ"
Öldürülen küçük kızın annesi Yıldız Köylü, kayınbiraderlerinin eşleri olan katil zanlısı kadınlardan şikayetçi oldu. Türkan Köylü"ye daha önce 30 bin TL borç verdiğini belirten Yıldız Köylü, “Bu paramın bir kısmını ödediler. Büyük bölümü ise kaldı. Annesi Vahide borç yüzünden bize tehditler savuruyordu. Kızım kaybolduktan sonra jandarmayla Türkan"ın evine gittiğimizde kendisi tedirgindi. Oğlunu çekerek, "Biz bir şey görmedik" dedi. Kızımın öldürüldüğü gece Türkan"ın, halasının ahırına gidip öldürüp balyalar arasına çuvalla sakladıkları kızımın cesedini ara sıra kontrol ettiğini sanıyorum. Ahıra gittiğini görenler olmuş” dedi.
Duruşma, küçük kızı öldürüp tecavüz ettikleri iddiasıyla haklarında Adana 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açılan S.K. ile R.M.K."nin dosyalarının bu dosya ile birleştirilmesi için ertelendi.
Dava sonrası duruşma salonundan çıkan anne Yıldız bayıldı. Yakınlarının müdahale ettiği kadın, katil zanlısı kadınlara, “Bebeğime nasıl kıydınız? Katiller” diye bağırdı. Polis memurlarının yardımıyla adliyeden çıkartılan Yıldız Köylü, katil zanlılarının yakınlarını görünce tekrar sinir krizi geçirdi. “Adalete, devlete güveniyorum. Berivan"ımı işkenceyle öldürdüler. 5 yaşındaydı yavrum. Kızım seni savunamadım” diyerek ağlayan acılı kadını yakınları otomobile bindirerek götürdü. Taraflar arasında yaşanan sözlü tartışmayla yaşanan gerginlik ise büyümeden polis memurlarınca önlendi

MİLLİYET