Zanlılardan birinin yerel bir gazetede çalıştığı ve cinayetin ardından olay yerine giderek haber hazırladığı öğrenildi.
 
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde tartıştıkları kişiyi taş ve sopayla döverek öldürdükleri iddia edilen 5 zanlı, tutuklandı.
 
Tutuklananlar arasında bulunan bir kişinin gazeteci olduğu ve cinayeti işledikten sonra olay yerine giderek cinayetin haberini yaptığı ortaya çıktı.
 
Alınan bilgiye göre, 55 yaşındaki Yılmaz Kuşçu, birlikte yaşadığı Gürcistan uyruklu kadınla fuhuş yapmaları konusunda anlaştığı Ceyhun G. (19), Mustafa S. (18), Timur Ö. (21), Ekrem K. (22) ve Çağlar T. (21) ile para konusunda tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Kuşçu'nun başına bira şişesi ile vurduktan sonra taş ve sopayla döven zanlılar, Cami Kebir Mahallesi'nde bulunan evinin yaklaşık 30 metre yakınına bırakarak olay yerinden kaçtı.
 
Teknik takip sonucunda öldürülen Kuşçu'nun görüştüğü Çağlar T'ye ulaşan güvenlik güçleri, diğer zanlıları da yakaladı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
 
GİDİP RESMİNİ ÇEKMİŞ
 
Bu arada tutuklananlar arasında bulunan Ceyhun G'nin, ilçede haftalık olarak yayımlanan mahalli bir gazetenin muhabiri olduğu öğrenildi.
 
Ceyhun G'nin, cinayetin ardından çalıştığı gazeteden fotoğraf makinesini aldığı, olay yerine gelerek, işlediği cinayetin haberini yaptığı belirlendi.
 
yenişafak