Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan ve 14 yaşında yakalandığı lösemiyi yenen Berna Taşdelen'in (17) yazdığı ''Gülümse'' adlı kitabı için Anadolu Üniversitesi (AÜ) Gönüllü Hizmetler Kulübü ve Bir Dilek Tut Derneği işbirliğiyle imza günü düzenledi.

Taşdelen, AÜ Salon 2009'da gerçekleştirilen imza töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanserle 14 yaşında tanıştığını ve sonrasında hastalığıyla savaştığını söyledi.

Bu süreçte günlük tuttuğunu ifade eden Taşdelen, şöyle konuştu:

''Bir yakınım tarafından Bir Dilek Tut Derneği'ne başvurmam önerildi. Başvurdum ve yanıt geldi. 'Yakında yanına geleceğiz, sohbet edeceğiz' dediler ve geldiler, dileğimi sordular. Hayatımda tek istediğim şey, okuduklarımı herkesle yazıp paylaşmaktı. Ben de bunu onlara söyledim. Onlar da ailem de çok sevindi. Dernekteki ağabeylerim, ablalarım yanımda yer aldı ve destek oldu. Benim için çok uğraştılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlik benim için sürpriz oldu. Kitabı 3-4 ayda tamamladım. Kitabın içeriğinde hastalık dönemimle ilgili bilgiler yer alıyor. Aşırıya kaçmak istemedim, sadece insanlar benim yaşadıklarımı görsünler istedim. İnsanların hastalıklara karşı daha tedbirli olmalarını istiyorum. Kanser, dünyada çok yaygın olan bir hastalık. Bu hastalığın tek çözümü moraldir. İnsanların psikolojik açıdan moralinin çok iyi olması lazım. Ben öyle düşünüyorum. Kitabın içeriğinde bunlar var. Burada olduğum için çok mutluyum. Buradaki imza gününde beni yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ediyorum, beni çok mutlu ettiler.''

Taşdelen'in annesi Safiye Taşdelen de kızının çok zor güler geçirdiğini belirterek, kızının hastalığı atlatıp kitap yazmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

-''Geçen yıl 209 çocuğun dileğini gerçekleştirdik''-

Bir Dilek Tut Türkiye Derneği Müdürü Pırıl Adanalı da derneğin 3-18 yaş arası hayati tehlike içeren hastalıklara yakalanan çocuklarla ilgilendiğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Tıbbi ve parasal yardım yapmıyoruz. Ancak hayalleri neyse onları gerçekleştiriyoruz. Bu dernek 2000 yılından beri var. 2005 yılından beri dünyanın dilek gerçekleştirme örgütü olan 'Make A Wish'in Türkiye üyesiyiz. O zamandan beri birbirimizle bilgi açısından destek veriyoruz. Dilekler açısından Türkiye'ye gelen çocuklar ve yurtdışına giden çocuklara destek oluyoruz. Herkes sadece kendi çocuğunun dileğini yapar, diğerlerine karışmaz. Geçen yıl 209 çocuğun dileğini gerçekleştirdik. Dünya çapında ise 250 bin çocuğun dileği gerçekleştirildi. 29 Nisan, 3 yıldan beri 'Dünya Dilek Günü' olarak kutlanıyor. Bütün uğraşımız, bu çocuklara hiçbir şeyin imkansız olmadığını, hayallerini gerçekleştirerek göstermeye çalışıyoruz. Hayatı yaşamaya değer olduğunu, hayatın her zaman sadece hasta insanlar için değil bütün insanlar için bir uğraşı, bir çaba olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz.''

Berna Taşdelen'in dileğini AÜ öğrencilerinin özellikle seçtiğine değinen Adanalı, ''Öğrenciler bu isteğin yerine gelmesi için canla başla çalıştı. Çok güzel bir kitap ortaya çıktı. Berna'nın yazılarına ben de hayran kaldım. İnşallah geleceğin ünlü bir yazarı olacak. Berna gibi Türkiye'de binlerce çocuk var'' dedi.