Aydın’da geçtiğimiz ay güpe gündüz yol kenarındaki evin merdiven demirlerine kilitli bisikleti çalarak kayıplara karışan hırsız polisin çalışması neticesinde çaldığı bisikletle birlikte yakalandı.
Geçtiğimiz ay Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi Muhtarlığı karşısında dolaşan bir grup çocuktan biri evin merdiven demirlerine kilitli bisikleti çalmak için verdiği mücadeleyle herkesi şaşkına çevirmişti. Güvenlik kamaralarına yansıyan olayda Mahalle Muhtarlığının karşısındaki apartman girişindeki bisikleti fark eden çocuk etrafı kolaçan ettikten sonra binaya girmiş ve uzun süre bisikletin kilidini kırmak için çaba harcamış ve hiçbir alet kullanmadan kilidi kırmak için çalışırken kötü bir şekilde yere düşmüştü. Buna rağmen kilidi kırma çabalarına devam ettiren çocuk tüm bunlara rağmen kilidi kırmayı başarmış ve apartmandan çıkardığı bisikleti binerek kayıplara karışmıştı.
Bisiklet sahibinin olayı polise bildirmesi üzerine güvenlik kamaralarındaki görüntülerden yola çıkan polis ekipleri çalmak için uzun uğraşlar verdiği bisikletle beraber hırsızı yakaladı. Polis’in yakaladığı 16 yaşındaki M.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

20110415ay411917.jpg

Olay neydi?
Aydın"da artan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlar güvenlik tedbirlerini artırsa da hırsızların cüretkarlığı görenleri şaşırtıyor. Güvenlik kameralarına bile aldırış etmeden, gördüğü bisikleti çalmayı kafasına koyan bir çocuk uzun uğraşlar sonucu bisikletin kilidini kırıp çaldı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi Muhtarlığı karşısında dolaşan bir grup çocuktan biri bir binanın zemin katında merdiven demirlerine kilitli bir bisikleti gördü. Bir müddet etrafı kolaçan eden çocuk daha sonra apartmana girip bisikletin kilidini kırarak için uğraşmaya başladı. Oldukça güç olmasına rağmen kendi usul ve yöntemleri ile demir kilidi hiçbir alet ve edevat kullanmadan kırmayı başaran küçük yaştaki hırsız, kildi kırarken kötü bir şekilde yere düşmesine rağmen adeta hiçbir şey olmamış gibi çaldığı bisiklete binip bölgeden uzaklaştı.