Nazilli"de 1985 yılından bu yana kahve ve kuruyemiş satışı yapan Serttaş Kuruyemiş isimli tanınmış firma markası ile Nazilli ve çevre halkının uğrak yerlerinden olmayı sürdürüyor.
Yenilikleri ve damak tadına hitap eden ürünleri ile özel müşterilerinin 25 yıldır beğenisini kazanan kuru kahve firması bayrama özel ürettiği kahveleri ile bir kez daha farkını gösterdi. Özel kahve kavurma makinesi ile müşterilerinin gözleri önünde kavurduğu kahveleri sıcak sıcak öğüttükten sonra hemen satışa sunuyor. Taze kavrulmuş ve öğütülmüş kahveden almak için bazen kuyrukların görüldüğü firma önünde sabırsız müşteriler taze kahveden pişirterek kahvenin keyfini orada yaşıyor. Firma sahibi Süleyman Serttaş, “Müşterilerime kahvemi sunmada önce kendim denerim. Kahveye özel müşterilerim olduğu için önce kendim beğenmeliyim. Çünkü günde ortalama 3 bin kişinin kahvesini ben sunuyorum. Her gün burada 15 kilo kahve kavrularak öğütülüyor ve satılıyor. Bayrama özel ürettiğimiz kahveler bundan sonra rafımızı süsleyecek” dedi.
Ramazan ayı boyunca oruç tutan Nazilli halkının bayram süresince kahve tüketimini artırdığını ifade eden Süleyman Serttaş “Baba mesleğimiz olan kahve ve kuruyemişçilikte öncelikle kaliteye ve damak tadına önem veriyoruz. Çünkü Nazilli halkı kahve keyfine düşkündür. Biz de bu nedenle hazırlığımızı günlük yaparız. Günde ortalama 15 kilo kahve satışımız var. Bu da yaklaşık 3 bin kişilik kahve demektir. Yani Nazilli"deki 3 bin kişinin kahvesini biz veriyoruz. Müşterilerimiz memnun kaldığı için her zaman tercih kahvemizi ediyor. 2 yıldır da özel kavurma makinemizle müşterilerimize sıcak sıcak kahve vermeye devam ediyoruz” dedi.
İddialı bir şekilde Nazilli halkının kahveye düşkün olduğunu söyleyen Serttaş, rekabetin kahvenin fiyatında değil, kahvenin damak tadına uymasında olduğunu kaydetti.