Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından Belediye Kültür Merkezi (BKM) balkonunda düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu. Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının bir araya geldiği program kapsamında Kızılay Kan Merkezi gezici aracında kan bağışı kampanyası düzenlendi. İftarını açtıktan sonra kan vermeye koşan 20'yi aşkın gazeteci, kampanya için seferber oldu.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Ramazan ayında kan stoklarının azalmaya başlamasıyla gazeteciler olarak kan bağışında bulunmaya karar verdiklerini söyledi. Sav, "Meslektaşlarımız kan kampanyamıza yoğun ilgi gösterdi. Önce hep birlikte iftarımızı açtık, daha sonra Kızılay'ın gezici aracına gelerek kan vermenin huzurunu yaşadık. Çünkü bir insanın en zor anında imdadına yetişmenin çok kutsal bir görev olduğunu biliyoruz. Bu etkinliğimize katkı sağlayan bütün arkadaşlarımızı kutluyorum." dedi.

Öte yandan Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ile Kızılay Kan Merkezi çalışanları da kan verme konusunda duyarlılık gösteren gazetecilere teşekkür etti.