Çağdaş Eğitim Vakfı"ndan (ÇEV) burs alan üniversiteli 4 genç kız, evleri basılarak gözaltına alındı. Şişli ÇYDD önünde Ergenekon gözaltılarını elinde Atatürk posteriyle eleştiren Ayşe Ezgi Dilek bu eylemden birkaç saat sonra kendini nezarethanede buldu.

Savcı olma hayalleri kuran İstanbul Üniversite Hukuk Fakültesi 3"üncü sınıf öğrencisi Sibel Kanneci ve Ceren Ertürk ile Marmara Üniversitesi Mütercim Tercümanlık 2"nci sınıf öğrencisi Vahide Melis Yalçın, evleri basılarak gözaltına alındı. Şişli ÇYDD önünde gözaltıları elinde Atatürk posteriyle eleştiren İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ayşe Ezgi Dilek de bu eylemden birkaç saat sonra, yine evini basan polisler tarafından gözaltına alındı.

Biyoloji öğretmeni ile nezarethanede

Ayşe Ezgi Dilek ise üniversiteyi kazanınca Afyon"dan İstanbul"a gelen bir öğrenci. Annesi emekli öğretmen olan, babası birkaç yıl önce vefat eden Dilek de diğer arkadaşları gibi ÇEV"den burs alıyor. Aynı anda 2 üniversiteye birden devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Matematik Öğretmenliği 3"üncü sınıf ve yine İstanbul Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2"nci sınıf öğrencisi. Ayşe Ezgi Dilek, 13 Nisan"da arkadaşlarıyla ÇYDD"nin Şişhane"deki bürosunun önünde elinde Atatürk posteri ile gözaltıları protesto etti. Evine döndüğünde kapıda bekleyen polislerce gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"nde nezarethaneye koyuldu. Baktı okuldaki biyoloji öğretmeni aynı nezarethanede. Dilek, avukatlarına, "Haftaya biyoloji sınavımız var. Şanstan biyoloji hocam da gözaltında. Nezarethane de fırsat bulduğumuz zamanlarda birlikte biyoloji çalışıyoruz" dedi.

Tijen Mergen"le aynı yerde kaldı

Öğretmen olan anne-babanın ÇEV"den aldığı aylık 120 TL bursla hukuk okuyan kızı 21 yaşındaki Sibel Kanneci, önceki gün serbest bırakılan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen"in nezarethane arkadaşı. Aynı evi paylaştığı, sınıf arkadaşı Ceren Öztürk"le 13 Nisan Pazartesi sabahı sınavlarına gidecekleri saatlerde, evlerinde "Ergenekon üyesi" oldukları gerekçesiyle gözaltına alındılar. Kanneci, Mergen"e nezarette şöyle dert yandı: "Kimliğimi kaybetmiştim. Acaba birisi bulup kullanmış olmasın. Benim ne işim var burada..."

Hürriyet