Merkez Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi Obalar Caddesi'nde Aytekin C. (22), alacak-verecek meselesi yüzünden tartıştığı Recai Oruç'u (42) bacaklarından tabancayla vurdu. Oruç, ambulansla hastaneye kaldırılırken, Aytekin C. olay yerinden kaçtı.
Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, Aytekin C'yi yakalamak için çevrede araştırma yaparken, zanlının Dağlıoğlu Mahallesi'nde olduğu ihbarını aldı. Zanlının bulunduğu sokağa giren ekipler, araçtan indikleri sırada hırsızlık çetesi liderliği ve uyuşturucu satmak suçlarından sabıkası bulunan Cumali Ö. ile karşılaştı. Cumali Ö, belinden çıkardığı ruhsatsız tabancayla polis ekiplerine doğru ateş etmeye başladı. Polis ekipleri, telsizle yardım isterken, kaçmaya başlayan Cumali Ö'nün peşine düştü.
Asayiş ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip bölgeye sevk edilirken, Cumali Ö. Dağlıoğlu Mahallesi ara sokaklarına girerek kaçtı. Çelik yelek ve uzun namlulu silahlarla ara sokaklarda arama başlatan ekipler, Cumali Ö'yü kovalamacanın ardından yakaladı.
''Zenginden alıp garibana veriyorum'' dediği için kendini ''Robin Hood'' olarak tanıtan Cumali Ö, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiğinde ateş açtığı polisleri karşısında gördü. Cumali Ö, polis memuruna dönerek, ''Mustafa ağabey, yanlış yaptım. Senden özür dilerim'' dedi.
Ekip aracında iki mermi izi tespit edilirken, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü mermi çekirdeğinin bulunması için çalışma başlattı. Tabancayla yaralama olayının faili olduğu belirtilen Aytekin C'nin yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor.