Otoparka çekilen araçlardaki Durak fotoğrafları ve reklamlar sabaha kadar çalışan temizlik işçileri tarafından söküldü.

SEÇİMLERDEN kısa süre önce AKP"den istifa ederek MHP"den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, peş peşe yaşadığı sorunlarla boğuşuyor.

Oğlunun televizyonuna kapatma ihbarı yapılan, açılışını yapmaya hazırlandığı metronun elektriği kesilen, propaganda balonları indirilen Durak"ın, dün son olarak propaganda afişleri giydirilen belediye otobüsleri trafikten yasaklandı.

Durak"ın Büyükşehir Belediyesi filosundaki 229 otobüse yaptırdığı giydirme afişler 3 gün önce kentte dolaşmaya başlamıştı. Seçim kurulunun, "Resmi plakalı araçlarda propaganda yapılamaz" gerekçesiyle aldığı kararın ardından otobüsler takibe alınıp yolcu indirmenin bittiği yerde otoparka çekildi.

Ardından belediye otobüslerinin üzerindeki giydirme reklamlar sabaha kadar çalışan temizlik işçileri tarafından söküldü.

Aytaç Durak, bu karar üzerine, Seyhan İlçe Belediye Başkanı ve AKP adayı Azim Öztürk"ün, çöp kamyonlarında yer alan "Azimle Çalışıyoruz" yazısının da reklam amaçlı olduğunu, kamuya ait araçlarda bulunmasının suç olduğunu duyurdu. Bunun üzerine Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri"ne bağlı ekipler, kamyon ve temizlik araçlarındaki "Azimle Çalışıyoruz" ibaresinin üzerini sprey boyayla kapattı.

Oğlunun TV"sini bastılar

Aytaç Durak"ın oğlu Gökhan Durak"a ait yerel Çukurova TV"ye polisler eşliğinde RTÜK görevlileri gitti. Görevliler, 67"nci kanalın izinsiz olarak kullanıldığını, yayına son verilmemesi halinde kendilerinin kapatma işlemi yapacağını söyledi. TV yetkilileri daha önceki frekansları olan 36"ncı kanalın TRT 2 yayınına baskı yaptığını, bu nedenle TRT ile görüşerek bu kanala geçtiklerini, bu durumun RTÜK"e de bildirildiğini söylediler. Tartışma yaşanınca görevliler binadan ayrıldı.

Seçim balonlarını söktüler

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak"ın, seçim çalışmaları için kavşaklara koydurduğu üzerinde ismi ve partisinin amblemi bulunan büyük boy balonlar, polis eşliğinde söküldü. Durak"a, 248 sayılı seçim kanununa muhalefetten para cezası yazıldı.

Metronun elektriğini kestiler

Durak, metronun (hafif raylı sistem) açılışını yapmaya hazırlanırken, AKP"nin siyasi baskısı ile elektriklerinin kesildiğini, TEDAŞ"ın elektrik vermemesi halinde açılışı yapamayacaklarını ileri sürdü. AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise "Gerekli abonelik işlemi için başvurmamışsın, metroyu çalıştıracağım diyorsun. Önce şartları yerine getir" dedi.

HÜRRİYET