Fırat Aydınus, karşılaşmada yardımcılıklarını yapacak olan Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte Lig TV"ye yaptığı açıklamada, daha önce Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan 3 derbi karşılaşmada görev aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Derbi maçlarda atmosfer aynı. Bu atmosfer bizleri de konsantre ediyor ve maça adapte olmamızı sağlıyor. Biz takımların sistemlerini, futbolcuların teknik kapasitelerini analiz ederiz, ama bizde asla önyargı oluşmaz.

Futbolcuların özelliklerini bilmek, hakemlik için avantajdır. Bir tarafta genç ve dinamik, diğer tarafta ise tecrübeli ve yaşlı bir teknik adam var. Bunların değerlendirmesini zaten basınımız yapar. Ön planda olmamak amacıyla karşılaşmaya çıkacağız. Ön planda biz olmayalım da kim olursa olsun. Verdiğimiz kararda takılıp kalmanın bir avantaj getirmeyeceğini artık biliyoruz."

Karşılaşmanın fair-play içinde geçmesini dileyen Aydınus, "Ben yurt dışında böyle bir atmosferi UEFA Kupası"nda Napoli ve Hamburg maçlarında yaşadım, ama o maçlarda kamuoyu baskısı bu kadar yoktu. İngiltere"de seyirciler maçı oturarak izler, devre arası ayağa kalkar. Bizde ise tam tersi. Bizim seyircilerimiz maçı oynuyor adeta. Bu ne ilk, ne de son olacak bir derbi. İnanıyorum ki fair-play çerçevesinde bir derbi olacak. Hepimiz bu derbinin güzelliği için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bahattin Duran ve Tarık Ongun da maçın fair-play çerçevesinde geçmesi dileğinde bulundular.

Fanatik