Küçük Enes"in çığlıkları, yardıma koşan vatandaşları da duygulandırdı

Kamyonla çarpışan minibüse yardıma koşanlar, ön koltuğa oturtulan 6 yaşındaki Enes"in çığlıklarıyla karşılaştı. Küçük Enes ve diğer yaralılar itfaiyenin yardımıyla kurtarıldı.

DENİZLİ"de sürücülerin ve bir ailenin sorumsuzluğu, az kalsın henüz 6 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oluyordu. Dün öğle saatlerinde meydana gelen kaza şöyle gelişti: Honaz"da yaşayan Sıddık Çay, doğum sancısı başlayan gelinini Denizli Devlet Hastanesi götürmek için kamyonuyla yola çıktı. Pınarkent Kavşağı"na geldiklerinde Çay"ın kullandığı kamyona, İbrahim Ekinci yönetimindeki minibüs çarptı. Kazada, araç şoförleri İbrahim Ekinci (76) ve Sıddık Çay (58) ile minibüste bulunan Enes Erdem Ekinci (6), Mikail Kılıç, kamyonetteki 9 aylık hamile İnayet (21), Fesih (36) ve Hanife Çay (57) yaralandı. Minibüsün ön koltuğunda sıkışan minik Enes ile yanında oturan Mikail Kılıç için kurtarma çalışması başlatıldı. İtfaiye ekipleri. sıkışan 2 yaralayı şoför mahalinin dar olması nedeniyle kurtarmakta güçlük çekince, yakındaki kepçe operatöründen yardım istendi. Kepçe yardımıyla şoför mahaliyle minibüsün yük taşınan bölümünü ayıran metal bölüm parçalanarak, Ekinci ve Kılıç, kurtarılarak, Denizli Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı.

10 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLAR ÖN KOLTUĞA OTURAMAZ!

Yasaya göre, 1.50 santim boyunda ve 36 kilonun altındaki çocukların ön koltukta oturtulması yasak. Ayrıca 10 yaşından küçük olmaması gerekiyor. (Almanya"da sınır 12 yaş) Çocuklara arka koltukta bile beden yapısına göre ayarlanmış emniyet kemeri takılması gerekiyor. Bu kurallara uymamanın cezası 63 TL.

Vatan